Avoin kulma -vyötärölaukku – Laurea promoaa avoimuutta rohkeasti

17.02.2021

Kun kadulla vilahtaa vyötärölaukku Avoin kulma -logolla, ei voi erehtyä – siinä mainostetaan Laurean avoimen toimintakulttuurin palvelua! Mistä tässä on kyse ja miksi ihmeessä juuri vyötärölaukku 80-luvun tapaan?

 

Laurean tieto- ja julkaisupalvelut edistää ja tukee avointa toimintakulttuuria Avoin kulma -palvelukonseptin avulla. Laurean Avoin kulma ja sen verkosto koordinoi ja tukee avoimen toimintakulttuurin kehittymistä Laurean oppimisessa ja TKI:ssä.

Avoimen kulman palvelukokonaisuuteen kuuluu tukea korkeakoulun toimijoita seuraavissa asiakokonaisuuksissa:

  • avoimet oppimateriaalit
  • CC-lisenssien valinta ja käyttö
  • hankkeiden aineistonhallinta ja vuorovaikutussuunnitelman laatiminen
  • avoin julkaiseminen

Näiden lisäksi Avoin kulma palvelee tutkitun tiedon paikantamisessa, tiedon kriittisessä arvioinnissa ja käytössä, tietoaineistojen käyttöoikeuksissa ja tietoaineistojen ja opinnäytetöiden saavutettavuusasioissa.

Vyötärölaukun tarina

Korona on laittanut meidät jo kohta vuodeksi etätöihin, mutta kyllä me silti kampuksillakin liikutaan – opiskelu jatkuu, lähiopetustakin järjestetään ja kirjastot ovat avoinna. Työpaikalla, kuten kirjastossa ja kampuksilla yleensäkin on kätevää kuljettaa kännykkää, avaimia ja muuta tarpeellista pienessä kassissa. Koronavilkku ja askelmittari kännykässä – kännykällä voisi ehkä edistyneempi selata jopa Kohan varausjonoluetteloa. Avoimessa ja digitaalisessa maailmassa kännykän avulla on saatavilla lähes kaikki mitä voi kuvitella.

Laurea-kirjasto otti mallia 3AMK-kollegoilta Metropoliasta, päätimme hankkia koko kirjaston ja laajemmin tieto- ja julkaisupalveluiden tiimille työlaukut – totta kai Avoin kulma -logolla. Laukkumallista järjestettiin yhteinen kilpailu, jossa voittavan laukkumallin ehdottanut ja arvalla valittu äänestäjä palkittiin. Voittolaukun malliksi valikoitui suomalaisen eko design -yrityksen Mari&Oli Eco Designin suunnittelema ja toteuttama tällä hetkellä ajankohtainen vyötärölaukku, joka toimii myös olkalaukkuna. Avoin kulma -logo saatiin ommeltua laukkuihin haalarimerkin muodossa.

Pakettia noutamassa postista.

Laukut saapuivat postin noutopisteeseen, josta ne haettiin yhdessä korkeakouluisännän Henryn kanssa komeasti avolavamaasturilla. Nyt ystävänpäivän jälkeisenä viikkona laukut ovat viimein täällä Laureassa Otaniemen kampuksella. On ilo laittaa laukut 3AMK-kirjakuljetusten mukana kollegoille Laurean eri kampuksille.

Hymyillään (maskin alla) kun tavataan, tunnistat Laurean tieto- ja julkaisupalveluiden tiimiläisen Avoin kulma -laukusta!

 

Avoimen toimintakulttuurin ja yhteistyön puolesta, avoimuuden reunaehtoja kunnioittaen - Laurean Avoin kulma. Lisätietoja, ota yhteyttä: avoinkulma@laurea.fi

Suurkiitokset vielä laukkujen suunnittelijalle ja toteuttajalle Mari&Oli Eco Designille! Ja erityiskiitokset Henrylle!

 

Kirjoittajat

Aino Helariutta

Tietoasiantuntija

Laurea-ammattikorkeakoulu

Kirjoittajan muut artikkelit

Kommentit

Mari Martinez ma maalisk. 15 15:18:21 2021

Hei!
Kiitos paljon yhteistyöstä ja artikkelista!
Aurinkoista kevättä kaikille Laurealaisille!! <3

T:Mari Martinez (Mari&Oli)

Jätä kommentti