Ei se vaihtamalla parane

23.11.2016

Vai mitä mieltä olette?

Kaikki Voyager-järjestelmää käyttävät AMK-, yliopisto- ja erikoiskirjastot ovat ilmoittautuneet mukaan kirjastojen taustajärjestelmän kilpailutuksen yhteiseen valmisteluun. Tavoitteena on kilpailuttaa järjestelmä yhdessä siten, että uusi järjestelmä on kirjastoilla käytössä vuoden 2018 loppuun mennessä. Yhteistä kilpailuttamista sekä hankinnan valmistelua varten laaditaan hankintayhteistyösopimus.

Hankintayhteistyösopimuksen valmistelua varten nimettiin työryhmä.

Työryhmän jäsenet ovat:

AMKIT-konsortion edustajat

  • Marja Anttonen, Turun ammattikorkeakoulun kirjasto
  • Jussi Kärki, Satakunnan ammattikorkeakoulun kirjasto

Työryhmän puheenjohtajana toimii Minna-Liisa Kivinen Kansalliskirjastosta.

Työryhmä on aloittanut toimintansa elokuussa ja jatkaa työtään edelleen tiiviisti. Työryhmässä on käsitelty mm. hankintaa varten tarvittavan projektiorganisaation rakennetta sekä kilpailutuksesta vastaavan organisaation valintaa. Sopimus olisi tarkoitus saada kommenttikierroksen jälkeen valmiiksi marraskuun alkuun mennessä. Tämän jälkeen odotellaan allekirjoituksia ja sitten aletaankin tehdä ihan oikeasti töitä vaatimusmäärittelyjen jne. kanssa. Tässä työssä riittää varmasti roolia useammallekin AMK-kirjastolaiselle.

AMK-kirjastojen osalta hankintaa koordinoidaan AMKIT-konsortion kautta. Olemme tällä hetkellä vahvasti menossa yhdessä rintamassa kohta uutta, nykyaikaista kirjastojärjestelmää ja sen mukanaan tuomia uusia toimintatapoja, uudenlaisia yhteistyön muotoja. Muistelen kirjoittaneeni parin vuoden välein tämänkaltaisen viestin tulevasta järjestelmästä, tällä hetkellä on kyllä menossa niin totinen rypistys, että useammankin pieleen menneen järjestelmähankkeen XP:llä alkaa nähdä valoa syksyn pimeydessä.

Kyllä se vaihtamalla paranee!

 

Jussi Kärki

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Kommentit

Jätä kommentti