Etäunelmia ja toimistotodellisuus - sarjakuva etätyöstä

25.05.2020

Kuva: Erika Kallinen. CC-BY 4.0

Kreodin uusi sarjakuvantekijä Erika Kallinen on luonut ensimmäisen sarjakuvansa. HAMKin tietopalvelusihteerinä toimiva Erika vastaa työssään Hämeen ammattikorkeakoulussa kirjaston sisäisestä ja ulkoisesta viestinnästä. Kreodin sarjakuva on toteutettu perinteisillä huopakynillä paperille.

Erika mainitsee tavaramerkikseen tarkan piirtojäljen ja elävän värityksen. Kipinä taiteeseen syttyi lapsuuden kuvataidekerhossa ja koulusta matkaan on tarttunut myös kuvataiteen lukiodiplomi – muutoin Erika on täysin itseoppinut. Hän on toiminut myös Serlachius-kuvataideleirillä avustajana. Erikan taidetta on ollut esillä esimerkiksi Tampereella Mediamuseo Rupriikin Suomalaiset Pelit Ennen ja Nyt -näyttelyssä vuonna 2012.

Nykyisiksi vapaa-ajan projekteikseen Erika mainitsee muun muassa luontoaiheisten postikorttien taiteilun ja avopuolisonsa e-novellin kuvittamisen. Hän on avoin kaikenlaisille taidetyyleille ja tekniikoille, vaikka hänen ydinosaamisensa onkin piirtämisessä eri välinein sekä akvarellimaalauksessa.

Sarjakuva: Erika Kallinen. CC-BY-NC 4.0.

Kirjoittajat

Erika Kallinen

Tietopalvelusihteeri

Hämeen ammattikorkeakoulu

Kirjoittajan muut artikkelit

Kommentit

Jätä kommentti