Kari Tiainen – karjalainen paluumuuttaja Karelia-ammattikorkeakoulun kirjaston johtajaksi

17.12.2012

YM Kari Tiainen aloitti Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun kirjaston johtajana marraskuun alussa.

Vahvuuksiani ovat esimiestyö, kirjastotilojen suunnittelu ja tiedonhankinnan opetus.

Monikanavaiset kirjastopalvelut ovat tätä päivää myös ammattikorkeakouluissa.  Vaikka suuri osa tietoaineistoista ja kirjaston palveluista on verkkojen kautta käytettävissä, itseopiskelua ja ryhmätyöskentelyä varten tarvitaan viihtyisiä, opiskelua tukevia tiloja ja ajanmukaisia laitteita.

Mottoni esimiestyössä:

”Kerro, kuuntele, ole läsnä.”

Muutosjohtaminen korostuu tällä hetkellä ammattikorkeakoulujen kirjastojen esimiestyössä. Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun kirjastopalvelut on keskitetty Tikkarinteen kampukselle Kirjasto Pisaraan alkuvuodesta. Uusi kirjastotila avattiin maaliskuussa. Palvelumuotojen kehittäminen uudessa kirjastossa onkin kirjattu yhdeksi ensi vuoden keskeiseksi kehittämiskohteeksi.

Olen trendikäs paluumuuttaja. Olen syntynyt ja kasvanut Kiteellä Pohjois-Karjalassa. Olen matkannut Kreikan, Tampereen, Savonlinnan, Rovaniemen, Helsingin ja Tampereen kautta takaisin kotikonnuilleni Pohjois-Karjalaan. Kreikassa suoritin ”elämän yliopiston” opinnot vuosina 1980-1981 ja Tampereella opiskelin vuosina 1983-1989.

Olen työskennellyt etupäässä esimiestehtävissä sekä yleisissä että tieteellisissä kirjastoissa.  Savonlinnan kaupunginkirjastossa olin kirjastotoimenjohtajana vuosina 1989-1998. Sieltä jatkoin Rovaniemelle Lapin yliopistoon. Perustin sinne EAKR-rahoituksella Lapin yliopiston taidekirjaston ja luotsasin sitä vuosina 1998-2009. Ehdin olla muutaman kuukauden Taideteollisen korkeakoulun kirjaston johtajana ennen kun TaiK fuusioitui Aalto-yliopistoon vuoden 2010 alussa. Aalto-yliopiston kirjastossa vastuualueenani olivat HR-asiat. Muutin Joensuuhun lokakuussa ja aloitin työt Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa marraskuun alussa.

Kommentit

Jätä kommentti