Kehu kirjasto kotimaassa, kiertue kaksyks: Jaalan kirjasto

01.10.2021

Kirjastovirkailija Elina Kuikka kirjaston oven edessä.

Kutsuimme kesä-Kreodissa kaikki kirjastolaiset seikkailemaan Suomenmaan kirjastoissa ja ottamaan kuvia. Suomessa on satoja kirjastoja ja monet niistä ovat myös merkittäviä arkkitehtuuriltaan. Kampanjan satoa keräämme nyt syksyllä kesäkuvin. Ensimmäisenä on vuorossa Jaalan kirjasto.

Minun lempikirjastoni on Jaalan kirkonkylässä sijaitseva Jaalan kirjasto, joka on osa Kymenlaakson Kyyti-kirjastoja.

Jaalan kirjasto sijaitsee Kouvolassa Kymenlaaksossa.

Jaalan kantakirjasto on perustettu vuonna 1897, sivukirjastoja pitäjässä on ollut 1900-luvun alusta lähtien. Vuonna 2009 Jaala, Anjalankoski, Elimäki, Kouvola, Kuusankoski ja Valkeala liittyivät yhdeksi suurkunnaksi vuoden 2009 alussa. Kaupungin nimeksi tuli Kouvola ja asukasluvuksi lähes 90 000. Tapahtuneen kuntaliitoksen myötä Jaalan kirjastosta tuli Kouvolan kaupunginkirjaston pienin lähikirjasto, sivukirjastoja Jaalassa ei enää ole.

Nykyisiin tiloihin koulun yhteyteen kirjasto muutti vuonna 1996. Tilaa on noin 200 neliötä ja aineistoa lähes 15 000 nidettä. 

Miksi tykkään Jaalan kirjastosta?

I
Hyvä kokoelma. Saan täältä aina kaiken luettavan, joka on ollut mielessäni. Aineistoa voin varata kaikista Kyyti-kirjastoista Jaalan kirjastoon. 

II
Ystävällinen palvelu ja siisteys

Aina ystävällinen Elina Kuikka ilahduttaa kirjaston käyttäjiä. Elina on palvellut jaalalaisia jo viisitoista vuotta. Kirjasto on lisäksi todella siisti.

III
Mahtava omatoimiaika

Kesämökkiläiselle on luksusta päästä kirjastoon silloin kun itse haluaa esim. sateisena sunnuntaina. Myöskin työskentelymahdollisuus kirjastossa on merkittävä etu, vaikka se on nyt koronan takia ollut välillä tauolla.

Kirjoittajat

Helena Kankuri

tietopalvelusihteeri

Diakonia-ammattikorkeakoulu

Kirjoittajan muut artikkelit

Kommentit

Jätä kommentti