KirjastoMOVE2015-liikuntakampanja liikutti monia – Arcadan joukkue voitti tiukan kisan

17.06.2015

Kuvassa Kari Tiainen, Arcadan rehtori Henrik Wolff ja joukkueen kapteeni Ann-Kristin Åvall. Kuva Andréa Högberg.

KirjastoMOVE2015-liikuntakampanjalla innostettiin ammattikorkeakoulujen kirjastojen henkilöstökuntaa rennon liikkumisen ja yhdessä tekemisen pariin. KirjastoMOVE2015-liikuntakampanjaan osallistui ennätykselliset 15 joukkuetta. Kampanjan voitti tänä vuonna pippurinen Arcadan joukkue.

15 joukkuetta, 145 liikkujaa, 9434 tuntia liikuntaa, 92 eri lajia
Tämän vuoden KirjastoMOVE-liikuntakampanjassa korostettiin entistä enemmän liikkumisen iloa, yhteisöllisyyttä ja kirjastojen järjestämiä yhteisiä liikuntatempauksia. KirjastoMOVE2015-liikuntakampanjaan osallistui ennätykselliset 15 joukkuetta: Centria, XAMK, Metropolia, Arcada, SAMK, Laurea, Turun AMK, TAMK, OAMK, Haaga-Helia, JAMK, HAMK, Humak, Savonia ja Karelia. Mukana oli 145 kirjastolaista. Kampanjan aikana kertyi yhteensä 9434 tuntia liikuntaa. Liikuntatunteja/osallistuja kertyi keskimäärin 65 tuntia. Kampanjan aikana harrastettiin yhteensä 92 eri lajia. Suosituimmat lajit olivat tänäkin vuonna kävely, pyöräily, koiran ulkoiluttaminen, kuntosali ja erilaiset jumpat. Lajien joukossa oli mm. putkirullausta, akrobatiaa ja geokätköilyä.

Arcadan joukkue täpärästi voittoon – lycka till!
Tämän vuoden KirjastoMOVE-liikuntakampanjan voitti Arcadan joukkue tuloksella 108,8 liikuntatuntia/osallistuja.  Tiukassa kisassa hopealle kiri OAMKin joukkue tuloksella 108,4 liikuntatuntia/osallistuja ja pronssille ylsi Metropolia tuloksella 86,8 liikuntatuntia/osallistuja.  Voitokkaassa Arcadan joukkueessa olivat mukana Sarah Hagström, Tomas Rönn ja Ann-Kristin Åvall. Joukkueen kapteeni Ann-Kristin Åvall korosti liikkumisen yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä: ”Mielestämme kampanjan paras anti on ollut yhdessä liikkuminen. Meidän yhteishenkemme on kohentunut kaiken yhteisen tekemisen myötä. Teemme varmastikin yhdessä erilaisia liikuntatempauksia jatkossakin.”

Monenlaisia liikunnallisia elämyksiä – arkiliikunta näkyväksi
KirjastoMOVE-kampanja aktivoi liikkumaan myös niitä, jotka normaalisti liikkuvat vähän tai eivät ainakaan julkisesti mainosta liikkumistaan. Hyötyliikunta ja tavallinen arkiliikunta tulivat näkyväksi kampanjana aikana. Joukkueet raportoivat KirjastoMOVE-yhteisölle monenlaisia liikunnallisia elämyksiä:

”Erikoisin treenireissu mainittakoon: Invataksilla Mummon kanssa hautausmaalle Vainajien päivänä; lykätty Mummoa (yli 100 kg)  pyörätuolissa tunnin verran. Taksikuskin kysyessä, et mihin ajetaan, sanoin että Hautausmaalle ja Mummo sanoi, että mennään Tropiikkiin!!"

 "Puutarhan aidan pesu juuriharjalla on rankkaa puuhaa, kun ei autoile niin hyötyliikuntaa tulee yllättävän paljon."

”Uuden sovelluksen latasin puhelimeen ihan tämän Move-tapahtuman vuoksi: tuli seurattua päivän aikana otettuja askeleita paremmin."

”Loppukeväästä menin pyörällä kahvakuulatunnille enkä autolla! Eikä tuntunut oikeasti missään. Oli myös kiva jutella aiheesta työpaikalla.”

Parhaat palkittiin ja palkintoja arvottiin
Paras joukkue ja ahkerimmat liikkujat palkittiin ja kaikkien osallistujien kesken arvottiin palkintoja. Tämän vuoden voittaja Arcadan joukkue palkittiin kiertopalkintopokaalilla, Karelia-tuotteilla ja suklaisilla ”karjalanpiirakoilla”. Kilpailun kolme ahkerinta liikkujaa olivat: Anu Liikanen (OAMK, 208 tuntia), Eija Suikkanen (Turun amk, 161 tuntia) ja Kirsi Vähäkangas (OAMK, 158 tuntia). Voittajakolmikko palkitiin urheilullisilla lahjakorteilla.  Kaikkien osallistuneiden kesken arvottiin kahden päivän pääsylippu Ilosaarirockiin. Onnetar poimi voittajaksi Pirkko Överlundin HAMKsta. Pieniä tuotepalkintoja voittivat myös Henna Silokivi (SAMK), Tarja Tiilikainen (Metropolia), Teemu Makkonen (JAMK), Mari Koskimäki (TAMK), Marianna Lehtiö (XAMK) ja Noora Yli-Pyky (OAMK).  Parhaat onnittelut voittajajoukkueelle, ahkerimmille liikkujille ja kaikille arvonnoissa palkintoja voittaneille.
Kuvassa Kari Tiainen, Arcadan rehtori Henrik Wolff ja joukkueen kapteeni Ann-Kristin Åvall. Kuva Andréa Högberg.

Kiitos iloisesta ja aktiivisesta asenteesta
Lämmin kiitos kaikille KirjastoMOVE 2105 –liikuntakampanjaan osallistuneille iloisesta ja aktiivisesta asenteesta – se on ilahduttanut meitä järjestämisvastuussa olleita Karelia-amk:n kirjastolaisia. On ollut ilo innostaa teitä liikkumaan. Tässä kilpailussa on ollut ainoastaan voittajia! Erityiset kiitokset myös Karelian KirjastoMOVE-tiimille Ari Koskelalle, Jaana Rummukaiselle, Kaisa Varikselle ja Leena Väyryselle. Nyt on aika nauttia kesästä, rentoutua ja liikkua omaan tahtiin ja omalla tavalla. Ensi vuonna kampanjaa vetää tämän vuoden voittaja ja kiertopalkinnon haltija Arcada. Toivottavasti ensi vuonna tapaamme jälleen KirjastoMOVE-kampanjassa. Liikunnallista kesää!

Kari Tiainen, Karelia-ammattikorkeakoulun KirjastoMOVE2015-työryhmä

Kommentit

Jätä kommentti