Kohtaa kollega -kampanja 3AMK-kirjastoissa

03.06.2022

Porvoon kampuskirjastossa oli valmistauduttu avoimet ovet -päivään: Tarjolla oli suukkoja ja iloinen työntekijä. Kuva: Päivi Toivanen.

Aloitetaan arvoituksella: 14 kirjastoa, seitsemän paikkakuntaa ja yksi kirjastojärjestelmä. Mikä se on? Se on Laurean, Haaga-Helian ja Metropolian yhteistyökuvio eli 3AMK-kirjastot. Keväällä 2022 käynnistettiin 3AMK-kampanja kirjastohenkilökunnan tutustumiseksi.

Meitä on reilusti yli 40 työntekijää, joten emme todellakaan tunne vielä kaikkia. Takana on kolme vuotta yhteistyötä, joka alkoi yhteisen kirjastojärjestelmän käyttöönoton myötä. Yksivuotissynttäreitä juhlimme Linnanmäellä, mutta sen jälkeen kaikki tapaamiset ovat jääneet korona-pandemian takia.

3AMK-asiakaspalvelun työryhmässä nousi alkuvuodesta ajatus, että voisimme innostaa ihmisiä tapaamaan toisiaan. Pieni ryhmä ryhtyi ideoimaan Kohtaa kollega -kampanjaa. Tavoitteena on, että jokainen vierailee mahdollisimman monessa kirjastossa ja kerää käynneiltään leimoja 3AMK-unionin passiin.

Kohtaa kollega -kampanjan julisteeseen on merkitty kaikki 3AMK-kirjastot. Kuva: Julla Laurila

Aprillipäivänä julkistimme Kohtaa kollega -kampanjan. Yhteisessä zoomissa kerroimme kampanjan idean sekä ohjeet passin tulostamiseen ja taitteluun. Pyysimme myös kirjastoja merkitsemään oman Avoimet ovet -päivän yhteiseen excel-taulukkoon. Osalle meistä on helpompaa lähteä vieraaseen kirjastoon päivänä, jolloin tulijoihin on varauduttu etukäteen.

Kampanjan päätös on jo sovittu. Se on 12.12. klo 12 zoomissa. Silloin selviää, kuka on kerännyt eniten leimoja passiinsa.

Kommentteja vierailuista

Näin kirjastolaiset kommentoivat kevään vierailuja ennen ja jälkeen

Ekat avoimet ovet! Huomenna Hyvinkää avaa pelin! Onko joku menossa, vai tuliko tämä liian äkkiä? Onko passit taiteltuna takataskuun tätä suurta retkeä varten?

Matkalla Hyvinkäälle kohtaamaan kollegoita. Ihan hyvin onnistuu näköjään työt junassakin, vähän hitaammin ehkä, mut onnistuu. Jopa R-junassa.

Kohtaa kollega -kierrokset on osaltani käynnistetty. Haaga-Helian Malmi oli mukavan kävelymatkan päässä kotoa. Sain Malmilla kahvit ja ystävällisen vastaanoton.

Kyllä se hyvää vaihtelua on käydä välillä muualla: katsoo sen jälkeen uusin silmin taas omaakin kampuskirjastoa – ja kiva on nähdä kollegoja.

Kiva oli nähdä livenä ja vaihtaa kokemuksia/kuulumisia! Herkkuvarastomme on nyt saanut mukavaa täydennystä, salmiakin ystäviä unohtamatta! Hyvät eväät viisuviikkosta toipumiseen ja lätkän MM-kisoihin

Hyvinkää otti varaslähdön, kun Mihaela tuli visiteeraamaan jo ti 3.5. - Kaikki keinot käyttöön, jos reilulla pelillä ei pärjää. Niin, ja paraikaa täällä on Metropoliasta Annika tutustumassa. Ja Laurean tämän aamun aamukahveilla eniten ilmoittautuneita kerännyt kirjasto elvisteli asialla. Ei kai tämän ollut tarkoituskaan olla leikkimielinen kisa?

Vierailujen tunnelmia on tallentunut myös kuviin.

Metropolian Karamalmin kampuksella järjestettiin kehittämispäivä ja tietysti asiakaspisteellä oli passien leimauspaikka. Kuva: Kaisu Sallasmaa.

3AMK-unionin passiin on saatu ensimmäinen merkintä eli sydän-tarra ja teksti: Mihaela kävi täällä. Kuva: Mihaela Laitinen.

Haaga-Helian Malmin kampuksen kirjastossa on selkeät varauskyltit ja kaunis maisema ulos. Kuva: Anna Kanerva Lamppu

 

Kirjoittajat

Kaisu Sallasmaa

Informaatikko

Metropolia Ammattikorkeakoulu

Kirjoittajan muut artikkelit

Kommentit

Jätä kommentti