Meidän lehti - liity mukaan joukkoon tummaan

11.11.2013

Kreodi-workshopin innostunut porukka Kälviällä

Kreodi-workshop järjestettiin Kälviällä 2. - 3.10.2013 Päivi Jokitalon johdolla. Tunnelma oli innostunut ja tilaisuudessa kirjoitettiin ihan oikeasti tekstiä, niin yksin kuin yhdessä. Workshop tarjosi innostusta ja työkaluja lehden tulevaisuuden rakentamiseksi. Yhdessä mietittiin tavoite ja välineet, kuinka tavoitteeseen päästään. 

Kreodin tavoite
AMK-kentän lehden tavoite tiivistettiin seuraavasti:

Meidän lehti jakaa arkipäivää.

Lehti pyrkii lisäämään yhteisöllisyyttä ja tekemään amkilaisia tutuksi toisilleen. Kreodi on amkilaisten oma foorumi ja kuka tahansa amk-kirjastolainen voi kirjoittaa lehteen. Kreodin suurin uhka on se, että se jää pienen sisäpiirin puuhasteluksi. Pyrimme jatkuvasti laajentamaan kirjoittajajoukkoa ja tarjoamaan erilaisille ryhmille mahdollisuutta kirjoittaa. Kivaa oli!

Monipuolisempia juttuja
Kirjoittajajoukon laajentamisen lisäksi toivotaan monialaisempia juttuja. Nykyisin jutut käsittelevät yleensä omassa korkeakoulukirjastossa kehitettyä uutta palvelua tai konferenssimatkaa. Näitä toivotaan jatkossakin.

Lisäksi toivotaan seuraavia juttutyyppejä:

 • kirjastolaisten haastatteluja - Henkilöt esiin!
 • "A day in the life of a librarian" -hengessä eri tehtävissä toimivien kirjastolaisten omia kokemuksia työstään
 • kansainvälisten kumppaneiden kuulumisia
 • AMKIT-konsortion työn avaamista (esim. systeemityö ja Theseus)
 • reportaasi
 • kolumneja
 • huumoria
 • sarjakuvia 
 • kirja-arvosteluita (Tässäkin lehdessä on yksi.)
 • valokuvakollaasia.

Ihmisiä kiinnostaa muukin kuin hienot hankkeet ja tulokset - arkea ja ihmisiä sen takana halutaan esille.  Päivi oli innostava workshopin vetäjä.
Kommentoi ja jaa somessa

Kreodissa toimii kommentointi, voitte jättää kommentin nimettömänä tai nimellänne.  Juttuja kannattaa jakaa ja kommentoida somessa - omien juttujen jakamista ei kannata hävetä, päinvastoin. Facebookissa toimii avoin ryhmä AMK-kirjastolaisten ryhmä Viestivä amk-kirjasto. Sinne kannattaa liittyä mukaan ja osallistua keskusteluun, ellei jo ole mukana.

Käyttöliittymän kehitystä

Workshopissa toivottiin sisällysluettelon näkymistä etusivulla. Nyt se löytyy, kun vie hiiren Artikkelit-valikon päälle. Kehitteillä on myös Facebookiin ja Twitteriin jakomahdollisuus. Lehti toimii open source Newscoop-julkaisualustan päällä ja alustaa kehitetään itse.

Kreodin testausta ja kommentointia kirjastopäiville
AMK-kirjastopäivät järjestetään kesäkuussa 2014 Helsingissä. Kirjastopäivien yhteyteen on suunnitellaan järjestettävän Kreodin testausta esim. korttilajitteluna sekä vapaana kommentointina. Tästä tiedotetaan myöhemmin.

Tervetuloa mukaan kirjoittamaan! Lisää tietoa saa ohjeista tai suoraan Hanna-Riinalta tai minulta.

* Suomalainen fraasisanakirja kertoo, että alunperin "joukkoon tummaan" kehoitti liittymään työväen riveihin.
Suomalainen fraasisanakirja, Otava 1981

Kommentit

Jätä kommentti