Oi ihana yhteistyö!

17.06.2024

Kuva PxHere, CC0

Yhteistyö on ammattikorkeakoulukirjastolaisten arkea, kyllähän Theseus tai vaikka julkaisutiedonkeruun AMK-yhteistyö tuottaa meille yhteistä hyvää jokaisena päivänä. Yhdessä tekemistä vaalii ja vahvistaa AMKIT-konsortio, tiesitkö kaikesta AMKIT-konsortion tekemästä yhteistyöstä joka tässä artikkelissa esitellään?

Yksi erinomainen esimerkki amkilaisesta AMKIT-konsortion mahdollistamasta yhteistyöstä on ammattikorkeakoulukirjastolaisten oma lehti Kreodi. Kreodia on perinteisesti tehty yhdessä useamman ammattikorkeakoulukirjaston kesken ja vuodesta 2017 lehteä tekemään valittiin ensimmäistä kertaa toimituskunta innokkaiden hakijoiden joukosta. Sittemmin lehden tekijöistä moni on vaihtunut, mutta yhteistyö ja toisilta oppiminen on pysynyt mukana. On hienoa päästä ideoimaan ja tekemään lehteä idearikkaiden ammattilaisten kesken, yhdessä olemme tosiaan enemmän kuin osiemme summa. Tämä yhteistyöteemakin nousi toimituskunnan ideoinnista, ja se on innostanut kirjoittajia hienolla tavalla kertomaan mitä monipuolisemmista yhteistyökuviosta kautta ammattikorkeakoulukirjastokentän. Lehden tekemiseen tarvitaan toimituskunta, kirjoittajia ja lukijoita, joten taas me olemme tehneet sen, yhdessä!

Arjen yhteistyössä minulle ovat tärkeimpiä kollegat, niin kirjastossa kuin organisaatiossa laajemmin, muita kirjastoja unohtamatta. Omat kollegat ovat niitä arjen tukipilareita, joiden kanssa onnistutaan, iloitaan asioiden valmiiksi saamisesta ja välillä kuljetaan yhdessä myös läpi tuulen ja tuiskun, kuvainnollisesti tai kirjaimellisesti. Kollegat opetuksessa ja muissa yksiköissä ovat tärkeä yhteistyötaho, uusien ideoiden lähde ja mahtava voimavara kehittämiselle ja onkin välillä todella antoisaa katsoa esimerkiksi kirjaston palveluita ihan ulkopuolisen silmin. Kirjastokollegat taas mahdollistavat aina niin innostavan ideanvaihdon, on hienoa, että omien käytänteiden jakaminen ja esittely on alallamme niin luontevaa, siitä hyödymme kaikki. 

Tätä kirjoittaessani olemme juuri viettäneet mitä mainioimmat AMK-kirjastopäivät Turussa, mikäpä sen hienompi esimerkki ammattikorkeakoulukirjastolaisten arjen yhteistyöstä, jota on syytä välillä kokoontua yhteen vähän juhlistamaankin. Toivottavasti kaikille niin lähi- kuin etäosallistujille jäi päivistä hyviä muistoja ja hymyjä talteen siinä määrin että varasto riittää jopa seuraaviin AMK-päiviin saakka. Ja onneksi yhteistyö jatkuu arjessa ja erilaisissa työryhmissä saumattomasti myös AMK-kirjastopäivien välillä. 

Kesällä kaikilla on toivottavasti aikaa ja mahdollisuuksia rentoutua, seikkailla, loikolla, lueskella, makustella ja muulla tavoin viettää juuri sitä oman näköistä kesää. Syksyllä taas tavataan!

Kirjoittajat

Riikka Sinisalo

Tietoasiantuntija

Riikka Sinisalo toimii tietoasiantuntijana LUT-yliopistoa ja LAB-ammattikorkeakoulua palvelevassa LUT-tiedekirjastossa.

Kirjoittajan muut artikkelit

Kommentit

Jätä kommentti