Omasta päästä

11.11.2013

Kävi niinku Kälviällä eli Kreodi work shop järjestettiin lokakuun alussa Kälviän opistolla. Mukaan lähti 9 osallistujaa ammattikorkeakoulujemme kirjastoista. Päivi Jokitalo tuli pajan vetäjäksi. On siis mahtava paikka, upeat osallistujat ja erinomainen vetäjä, niin paja onnistui täydellisesti. Saimme kaksi päivää keskittyä vain Kreodiin, jonka tavoitteet selkenivät ja samalla syntyi tämä lehti, jonka äärelle juuri asetuit.

Kreodin tehtävä on olla meidän lehti, joka jakaa arkea. Uhkana on, että emme kaikki koe lehteä omaksemme, siksi kirjoittajia pitää olla enemmän, useammasta amkista. Uudenlaisia ja useampia juttutyyppejä kaivataan myös. Juttujen jakamista ja kommentointia sekä ideointia tarvitaan myös laajemmalti. Uusia juttutyyppejä voivat olla kuvakollaasit eri aiheista. Kuten Kälviällä todettiin, tarvitaan kepeääkin luettavaa. Julkaisukynnys on matala, ja kommentointi ja toimitusapua on aina saatavilla. Tartu siis näppikseesi ja anna sen laulaa. Tai kommentoi, tai ideoi, mistä sinä haluaisit lukea Kreodista. Voit myös jakaa juttua eteenpäin Facessa, Twitterissä etc. Kreodi on meidän lehti!

Onnistuessaan Kreodi lisää yhteisöllisyyttä. Ihan mahtavaa Kreodi-vinkkelistä olisi, että niinä päivinä kun se ilmestyy, emme kykenisi mihinkään muuhun kuin sen lukemiseen. Kälviällä kuvittelimme, kuinka kirjastoissa on ”Kreodipäivänä” lappu luukulla: ” Avaamme luettuamme Kreodin!”

Kälviällä kannattaa ratkoa muitakin juttuja, jos pitää saada jotain tehtyä. Centria-kirjastolle se on hyvä pajapaikka, mutta jos innostuitte muissa merkeissä siitä niin lupaan kertoa yhteystiedot. Ja Kreodi-pajaa toivottiin myös ensi vuodeksi, who knows, vaikka se järjestyisi!

Hyvää Kreodi-hetkeä Sinulle!

Hanna-Riina Aho
Päätoimittaja

Kommentit

Jätä kommentti