Pääkirjoitus: Kirjoittaja- ja kuvaajakutsu

01.11.2018

Photo by Alexandr Bormotin on Unsplash CC0

Tämän syksyn kaksi suurinta tunteita herättävää puheenaihetta ovat olleet kirjastojärjestelmän vaihdos sekä Lahden ammattikorkeakoulun kirjaston yt-neuvottelut. Tässä lehdessä seurataan järjestelmämuutosta ja seuraava numero – kuin tilauksesta – käsittelee työelämän muutosta. Lisäksi haetaan Voyager-muistoja ja Kreodille kuvaajaa.

Lahden ammattikorkeakoulun kirjastossa on tehty viime vuosina hyvää työtä avoimen toimintakulttuurin kehittämisessä, julkaisutoiminnassa sekä rohkeana avauksena informaatiolukutaidon pelillistämisessä. Viimeisimmässä Opetus- ja kulttuuriministeriön avoimen toimintakulttuurin selvityksessä LAMK sai ammattikorkeakouluista toiseksi parhaan pistemäärän. Siksi iso henkilöstövähennys tuntuu erityisen epäreilulta. Kreodin sympatiat ovat LAMKilaisten puolella.

Seuraavan lehden teemana on Työelämä ja muutos. Työelämästä voi kirjoittaa omien kokemusten näkökulmasta, teorian kautta tai vaikka arvioiden kirjastoalan muutosta viime vuosikymmeninä. Työelämän informaatiolukutaito on myös kiinnostava aihe, josta odotetaan artikkeleita – esim. ECILissä kuullun pohjalta.

Tuleva vuosi on myös luopumisen aikaa: järjestelmävaihdoksen myötä amk-kirjastoissa luovutaan Endeavorin Voyager-kirjastojärjestelmästä moninaisin tuntein. Kreodi kerää kokemuksia Voyagerista: Tule kertomaan omat muistot Voyageria koskien! Kokoamme aiheesta jutun alkuvuoden lehteen.

Viime numerossa avatun palautelomakkeen kautta olemme saaneet edellisestä numerosta palautetta, kiitos siitä. Kolumnista oli pidetty, samoin Opinnäytetyön tietoperusta -juttua kiiteltiin. Palautetta tuli myös kuvapankkikuvien käytöstä, toivottiin enemmän omia kuvia.

Palautteen perusteella Kreodi julkistaa kuvaajakutsun: Jos kuvaat paljon ja haluat kuviasi esille, tule mukaan Kreodin toimituskuntaan kuvaajaksi. Jos et ehdi sitoutua toimituskuntaan, voit myös lähettää epäsäännöllisesti kuvia Kreodissa julkaistavaksi.

Tämän syksyn viimeinen Kohtaa kollega -webinaari:

  • 9.11. klo 9–10.30 Kreodin kirjoittajawebinaari: ihmetellään yhdessä kielenhuoltoa, verkkotekstin kirjoittamista ja Kreodin juttutyyppejä. Vetäjinä Xamkin Henni Laitila ja Terhi Kaipainen.

Lehden syksyn aikataulu:

  • viimeinen deadine 15.11. teemana Työelämä ja muutos

Tervetuloa mukaan kuulemaan, keskustelemaan ja kirjoittamaan!
Palautetta voi antaa edelleen verkkolomakkeella niin nimettömänä kuin omalla nimellä.

Kommentit

Jätä kommentti