Pääkirjoitus: Kreodi-webinaareja ja teemanumeroita

16.04.2018

Kraft: Hinaaja telakalla

Kreodin toimituskunta lähtee rakentamaan lehden teemanumeroiden aiheista yhteisöllisiä puolentoista tunnin webinaareja tästä keväästä alkaen. Webinaarien ideana on, että lehden teemanumeroa pohjustetaan webinaarilla ja samalla amkilaiset voivat tutustua kollegaan toisella puolella verkkoa. Tervetuloa kirjoittamaan kevään ensimmäiseen teemanumeroon ja osallistumaan teeman webinaariin.


Kevään viimeinen Kreodi on teemanumero, teemana Avoin TKI & oppiminen ammattikorkeakouluissa. Tervetuloa kirjoittamaan seuraavaan lehteen ammattikorkeakoulujen avoimesta toimintamallista. Juttu voi käsitellä avoimuutta teoreettisesta näkökulmasta tai oman amattikorkeakoulun casen kautta. Myös vapaamuotoisemmat ja kriittisemmät tekstit ovat tervetulleita. Tähän teemanumeroon liittyy Kreodi-webinaari.

Mistä yhtäkkiä into yhteisöllisiin webinaareihin? AMKIT-konsortion uusi toimintamalli on rihmastot, jotka kokoavat meneillään olevia teemoja. Rihmastoja ovat:

  • Avoin toimintamalli (vetäjänä Hanna Lahtinen, Laurea)
  • Uudet oppimisympäristöt (vetäjänä Pekka Uotila, XAMK)
  • Yhteisöllisyys (vetäjänä Susanna Kinnari, DIAK)

Yhteisöllisyyden lisäämiselle on tarvetta ja sitä on pyydetty monessa yhteydessä. AMKIT-jorysta tuli Kreodille tehtäväksi aloittaa Yhteisöllisyys-rihmaston toimintaa Kreodi-webinaareina. Jokaiseen webinaariin valitaan asiantuntija, joka alustaa ensin aiheesta ja sen jälkeen osallistujat voivat esittää kysymyksiä tai ideoida juttuja aiheesta. Kreodi-webinaareissa ideana on lyödä monta kärpästä yhdellä iskulla: innostaa kirjoittamaan teemoista, keskustella ajankohtaisista aiheista ja samalla tutustua työkavereihin. Toimintamallista saa myös antaa palautetta, jälkikäteen, teemme palautelomakkeen tarkoitusta varten. Tule mukaan kuulolle!

Loppusyksystä järjestetään toinen webinaari teemanumerosta, teemalla Työelämä. Lisäksi syksyllä järjestetään kirjoittajille kielenhuollon webinaareja, aiheena kielenhuolto ja lehtikielen tekstityypit.

Loppukevään aikataulu:

  • deadline 15.5. teemana Avoin TKI & oppiminen
Syksyn aikataulu:
  • deadline 31.08.
  • deadline 15.10.
  • deadine 15.11. teemana Työelämä

Webinaarien ajankohdasta tiedotetaan erikseen amk-kirjastot-listalla.

Tervetuloa mukaan kuulemaan, keskustelemaan ja kirjoittamaan!

 

Kommentit

Jätä kommentti