Annif, Iris.ai, chattibotit, Pepper - ammattikorkeakoulukirjastot hyödyntävät jo nyt eri tavoin tekoälyä. Tekoälystä puhutaan, mutta mitä tekoäly itse asiassa on, ja millaisia mahdollisuuksia se tarjoaa kirjastotoiminnalle ja informaatiolukutaidon opetukselle? Tartumme kuumaan aiheeseen ja tarjoamme asiantuntijoillemme mahdollisuuden kertoa kokeiluistaan ja onnistumisistaan.
Kreodin syksyn toinen numero on teemanumero, teemana tekoäly. Kutsumme amk-kirjastolaisia ja sidosryhmiä kirjoittamaan laajasti siitä, miten tekoäly vaikuttaa kirjastoarkeen. Teema on moninainen emmekä ylenkatso uusia näkökulmia tai aasinsillan kauttakaan linkittymistä aiheseeen. Myös ajankohtaiset muut jutut ovat tervetulleita.
Deadline on 30.10. Toimituskunta käy jutut läpi ja lähettää kirjoittajille kommentit deadlinen jälkeen.
Juttuihin toivotaan mukaan kansikuva jutun aiheesta. Tervetuloa mukaan kirjoittamaan!
Syksyn deadlinet:
- 30.10. tekoälynumero 5/2019
- 30.11. juhlanumero 6/2019
Muuta ohjelmaa:
- 21.11. Kreodin juhlaseminaari
- 22.11. Kreodin kirjoittajapaja, jossa sovelletaan Long Playn neuvoja hyvän jutun kirjoittamiseen ja kukin osallistuja kirjoittaa jutun Kreodin juhlanumeroon 6/2019.
Toimituskunta järjestää parhaillaan tapaamisia palveluntarjoajien kanssa uuden sisällönhallintajärjestelmän hankkimiseksi. Tiedotamme asiasta, kun työ etenee.
Artikkelin tiedot
Kirjoittaja:
Minna Marjamaa
Numero:
33
Lisenssit
Tulosta sivu
Kommentit