Sinustako Kreodin päätoimittaja?

04.10.2020

Syksyn lehtiä. Kuva: Minna Marjamaa.

Kreodin toimituskunnan kausi päättyy joulukuussa. Lehteen etsitään uutta päätoimittajaa sekä lisäystä toimituskuntaan kaudelle 2021–2023. Tervetuloa mukaan innokkaaseen joukkoon luomaan amk-kirjastojen omaa lehteä!


Amattikorkeakoulukirjastojen lehti Kreodi on kuusi kertaa vuodessa julkaistava verkkolehti. Lehden alusta, graafinen ilme ja logo uudistettiin keväällä 2020. Kreodin nykyinen toimituskunta on toiminut joulukuussa kolme ja puoli vuotta. Seuraavan toimituskunnan kausi on kolme vuotta.

Päätoimittaja vastaa lehden linjauksesta, sisällön tuottamisesta, oikeudellisuudesta, eettisyydestä ja journalismin hyvän tavan toteutumisesta.  Päätoimittaja tuottaa lehden pääkirjoituksen, päättää julkaisemisesta yhdessä toimituskunnan kanssa, taittaa artikkelit ja vastaa lehden kokonaisuudesta sekä kehittää lehteä yhteistyössä toimituskunnan, kirjoittajien ja lukijoiden kanssa. 

Päätoimittajalta edellytetään vahvoja viestinnällisiä taitoja, kokemusta AMK-kirjastoista tai verkostoista, kehittävää ja innostunutta otetta lehden tuottamiseen, työryhmän koordinointitaitoa, sisällönhallintajärjestelmäosaamista sekä kokemusta avoimesta julkaisemisesta ja CC-lisensseistä.

 

Toimituskunnan jäseniltä toivotaan hyviä kirjoitus- ja viestintätaitoja sekä kykyä verkostoitua ammattikorkeakouluissa ja sitoutua toimintaan. Toimituskunta on hyvä ikkunapaikka siihen, mitä ammattikorkeakouluissa tapahtuu. Toimituskunnan ilmapiiri on ollut hyvä ja työ on antanut paljon arkityöhön näkökulmia.
 

 

Lisätietoja ja hakemukset pyydetään lähettämään viimeistään 21.10.2020 AMKIT-konsortion puheenjohtajalle Hanna Lahtiselle hanna.lahtinen@laurea.fi .

Kirjoittajat

Minna Marjamaa

asiantuntija

Laurea-ammattikorkeakoulu

Kirjoittajan muut artikkelit

Kommentit

Jätä kommentti