Theseus jatkaa huimaa kasvuaan – 100 000. tallentaja palkittiin

13.04.2016

Historiallinen 100 000 tallennuksen rajapyykki saavutettiin maaliskuussa 2016, kun Oamkin Laboratorioalan tutkinto-ohjelmassa opiskellut Teemu Pesälä tallensi opinnäytetyönsä. Tiistaina 26.4.2016 järjestetään koko päivän Theseus-kehittämisseminaari, joka keskittyy aineistojen pimeään arkistointiin sekä pitkäaikaissäilytykseen ja -saatavuuteen.

Historiallinen 100 000 tallennuksen rajapyykki saavutettiin maaliskuussa 2016, kun Oulun ammattikorkeakoulussa Laboratorioalan tutkinto-ohjelmassa opiskellut Teemu Pesälä tallensi opinnäytetyönsä Kokonaistypen määritysmenetelmän validointi kiinteistä ympäristönäytteistä Theseukseen. Tallennusten määrä on kasvanut vuosittain lähes koko Theseuksen olemassaolon ajan, vuonna 2015 niitä tehtiin lähes 17 500. Theseuksen asema Suomen suurimpana avoimena julkaisuarkistona on vankka ja sen toivotaan edelleen vahvistuvan lisääntyvän rinnakkaistallentamisen myötä.

Teemu Pesälä palkittiin rajapyykkitallennuksestaan AMKIT-konsortion lahjoittamalla 200 euron lahjakortilla. Valitettavasti palkinto jouduttiin toimittamaan perille postin välityksellä, sillä työelämä oli jo ehtinyt viedä hänet mennessään eikä pitkän välimatkan vuoksi ollut mahdollista päästä paikan päälle Ouluun sitä noutamaan. Tiina Tolonen Theseus-rukkasista onnistui kuitenkin saamaan Pesälän kiinni puhelimitse ja sai välitettyä onnittelut historiallisen tallennuksen tekemisestä sekä opintojen valmistumisesta. Pesälä oli alun perin miettinyt tallentamisvaihtoehtojen välillä, mutta päätynyt kuitenkin tallentamaan työnsä Theseukseen vaihtoehtona olleen intratallennuksen sijasta. Näin ollen oli siis hyvin lähellä, että onnekas 100 000 tallentaja olisikin ollut joku muu kuin hän!

Theseusta kehitetään parhaillaan suurella innolla eteenpäin. Tiistaina 26.4.2016 klo 9.30-15.30 järjestetään Theseus-kehittämisseminaari, joka keskittyy aineistojen pimeään arkistointiin sekä pitkäaikaissäilytykseen ja -saatavuuteen. Julkaisujen tallennuslomake on Kansalliskirjastossa käsittelyssä ja syksyllä Theseuksen ulkoasua on suunnitelmissa alkaa kehittää niin, että se nostaa paremmin julkaisuja esiin. Toivottavasti jatkossa Theseus palvelee amkeja paremmin niin opinnäytetöiden ja julkaisujen näkyvyyden kuin arkistoinninkin osalta.

Ilmoittaudu seminaariin verkkolomakkeella.
Theseus-tilastoja pääset tarkastelemaan Simple Stats -sivulla.

Kommentit

Jätä kommentti