TKI-toiminnan avoimuus -koulutus 26.8.2016

21.06.2016

Mitä on avoin tiede ammattikorkeakouluissa? Ammattikorkeakoulujen ensimmäinen oma avoimen tieteen osaajakoulutus järjestetään elokuussa Laurea-ammattikorkeakoulun tiloissa Espoossa. Koulutus pureutuu peruskysymyksiin ja herättää keskustelua siitä, miten asioita pitäisi niin Arenen kuin yksittäisen korkeakoulunkin tasolla järjestää. Tule ja tuo kollegasi kuulemaan, kyselemään ja keskustelemaan!

Miten edistämme avoimia toimintatapoja ammattikorkeakoulussa? Mikä on ammattikorkeakoulujen avoimen tieteen infrastruktuuri? Avoin tiede ja tutkimus ammattikorkeakouluissa tarkoittaa ensisijaisesti TKI-toiminnan avoimuutta. Elokuun koulutus nostaa kissan pöydälle eli kertoo siitä, missä tällä hetkellä mennään julkaisutoiminnan, aineistonhallinnan ja menetelmien avaamisessa sekä toimintatapahtumien jalkauttamisessa. Samalla esille nousee, mitkä asiat ovat keskeneräisiä tai aloittamatta. Tilaisuus ei ole ainoastaan opeta avoimuutta vaan myös herättää keskustelua avoimuuden edistämisestä ja työnjaosta.

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii amkien ATT -hankkeen projektipäällikkö Seliina Päällysaho SeAMKista ja puhujina mm. Arenen toiminnanjohtaja Riitta Rissanen, innokas avoimuuden puolestapuhuja Laurean yliopettaja Teemu Santonen, Aalto-yliopiston tekijänoikeusasiamies Maria Rehbinder, Laurean vararehtori Susanna Niinistö-Sivuranta sekä SAMKin yliopettaja ja tutkija Anne Kärki.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Metropolia Ammattikorkeakoulun, Laurean, Haaga-Helian ja ATT-hankkeen kanssa. Koulutuksen tavoitteena on tukea avoimien toimintatapojen jalkauttamista ammattikorkeakoulujen opetukseen  ja toimintaan.

Paikka: Laurea, Leppävaara, auditorio Tuomo, Vanha maantie 9, Espoo

Kenelle: Tilaisuus on suunnattu amkien koko henkilökunnalle eli TKI-henkilöstölle, tutkijoille, opettajille ja tukihenkilöstölle.

Tarkista ohjelma täältä.

Ilmoittautuminen 19.8. mennessä. Tilaisuus (iltapäivän oppimiskahvilaa lukuunottamatta) on seurattavissa myös etäyhteydellä.

Tervetuloa!

Kommentit

Jätä kommentti