Tule mukaan AMKIT-konsortion uuteen tekoälyverkostoon

05.06.2023

Kuva on tuotettu DALL-E tekoälytyökalulla kehotteella ”Some people working with artificial intelligence pixel art”

Oletko miettinyt miten tekoäly vaikuttaa tiedon löytämiseen, sen ymmärtämiseen ja hyödyntämiseen? Miten pysyä kärryillä nopeasti kehittyvistä tekoälytyökaluista, ohjata opiskelijoita käyttämään työkaluja järkevästi ja miten tekoälytyökaluja voisi hyödyntää omassa työssä. Eikö olisi mukavaa tehdä pohtimista yhdessä!

Olemme perustamassa AMKIT-konsortioon kirjastolaisten tekoälytyöryhmää pohtimaan yhdessä, miten hyödynnämme tekoälyä erilaisissa tilanteissa. Verkostossa voimme tutustua yhdessä tekoälytyökaluihin, miettiä niiden merkitystä sekä jakaa kokemuksia ja käytäntöjä. Sinun ei tarvitse olla tekoälyn asiantuntija osallistuaksesi verkoston toimintaan. Tarkoituksena on oppia yhdessä!

Kuluneen puolen vuoden aikana tekoälytyökalut ovat tulleet ChatGPT:n myötä laajasti ihmisten tietoisuuteen ja ne tulevat vauhdilla osaksi tietotyön arkea. Suosittuihin hakukoneisiin ollaan yhdistämässä chattipalveluita, jotka antavat nopeasti tiivistetyn vastauksen hakukysymyksiin. Akateemisten tekoälypalveluiden avulla tieteellistä tekstiä voidaan etsiä, lukea ja kirjoittaa tekoälyavusteisesti. Mitä tämä kaikki tarkoittaa meidän työmme kannalta? Ehkä se huolestuttaa sinua vai oletko ennemmin innoissasi vai molempia.

Meillä kirjastolaisilla on ainutlaatuinen mahdollisuus ottaa oma roolimme kehittää tekoälyavusteista (kirjasto)työtä.


Ilmoita kiinnostuksesi osallistua tekoälyverkostoon oheisella lomakkeella viimeistään 20.6.2023.  Jos haluat lisätietoja verkostosta, voit myös lähettää sähköpostia osoitteella minna.kivinen@hamk.fi.

Kirjoittajat

Minna Kivinen

tietojärjestelmäasiantuntija

Hämeen ammattikorkeakoulu

Kirjoittajan muut artikkelit

Kommentit

Jätä kommentti