Kreodi arkisto


 Etusivu

 Artikkelit

 Lehdet

 Kirjoittajat

 Haku



Kreodi  1 / 2010 

 Nimityksiä


Uusi kirjastonjohtaja esittelyssä: PKAMK Antti Peltonen 

Hanna-Riina Aho

  

1. Kerro nimesi ja mistä tulit amk-kirjastosi johtajaksi?

Nimeni on Antti Peltonen ja tulin PKAMK:n kirjastonjohtajaksi pienestä satakuntalaisesta Pomarkun kunnasta, jossa vastasin kunnan kirjasto- ja kulttuuritoimista sekä kunnankirjaston pyörittämisestä. Aiemmin olen työskennellyt muun muassa tutkijana Tampereen yliopistossa.

2. Kuvaile itseäsi ja perhettäsi niin kuin haluat: ikä, asuinpaikka, lapsia onko tai ei, harrastuksia etc.

Ensi kesänä tulee 34 vuotta täyteen. Olemme vaimoni ja kahden pienen tyttäremme kanssa asuneet Joensuussa kohta kaksi viikkoa. Mukavalta kaupungilta vaikuttaa.

Lähimenneisyyden keskeisin harrastukseni on ollut lastenhoito. Olen pyrkinyt harrastamaan myös kuvataiteita monipuolisesti, mutta puolitoistavuotiaamme rivakat otteet ovat varmistaneet öljyvärituubien pysymisen poissa näkyviltä. Kun en tästä johtuen ole päässyt kovin usein maalaustelineen ääreen, innostuin joulun alla ostamaan klarinetin. Tosin vajaan 20 vuoden tauko soittamisessa näkyy ja perusasiat on täytynyt opetella alusta alkaen uudestaan.

3. Mikä on miellyttävin luonteenpiirteesi?

Olisiko tuo kärsivällisyys.

4. Millaisista asioista innostut hyvänä työpäivänä?

Monipuolisista työtehtävistä ja asioista jotka etenevät. Se on aina hienoa, kun tuntee saaneensa jonkin asian valmiiksi ja kokee että voi olla tyytyväinen lopputulokseen.

5. Mielikirjasi?

Tähän tietysti kuuluukin vastata, että onpas vaikea kysymys. Mutta se on. En pysty nimeämään yhtä yksittäistä kirjaa. Mielikirjailijakseni voisin nostaa Iain M. Banksin. Merkittävimmät yksittäiset lukukokemukseni löytyvät lapsuuden ja nuoruuden rajamailta ja lienevät Daniel Defoen Robinson Crusoe sekä J.R.R. Tolkienin Taru sormusten herrasta.

6. Mitä mieltä olet yhdistelmästä sosiaalinen media ja kirjasto?

Epäseksikkäästi olen sitä mieltä, että asian ympärillä kohkataan tällä hetkellä aivan liikaa. Toisaalta digitaalisuus ja vuorovaikutteisuus todennäköisesti mullistavat koko kirjastoinstituution tavoilla ja syistä, joita emme ehkä vielä osaa pitää edes oleellisina tai tärkeinä. Tiedon hallinnan, varastoinnin ja etsimisen kulttuurin muutos on ihan nurkan takana, joidenkin mielestä se tapahtui jo. Kieltämättä rss-syötteet, wikit, facebookit ja twitterit ovat osa tätä murrosta, mutta voi myös olla, ettemme aina näe metsää puilta.


 

 

 




 Etusivu

 Artikkelit

 Lehdet

 Kirjoittajat

 Haku