Kreodi arkisto


 Etusivu

 Artikkelit

 Lehdet

 Kirjoittajat

 HakuKreodi  2 / 2011 

 Artikkelit


Kirjasto korttelin sydämessä - valoa ja oppimisen iloa 

Marketta Fredriksson
Helena Kankuri
Susanna Kinnari

  

Diakonia-ammattikorkeakoulun ja Helsingin Diakoniaopiston kirjaston vanhat, sinänsä viehättävät ullakolla sijainneet tilat vaihtuivat uusiin joulukuussa 2010. Uusi kirjasto-oppimiskeskus sijaitsee Helsingin Diakonissalaitoksen korttelissa, Linnanmäkeä vastapäätä, entisen Aurora-hotellin paikalla. Muuton yhteydessä kirjastossa siirryttiin RFID-tekniikkaan.Aurora-talon, jonka pohjakerroksessa kirjasto sijaitsee, on suunnitellut arkkitehtitoimisto Helander-Leiviskä. Arkkitehti, akateemikko Juha Leiviskä on tunnettu kirkkojen ja muiden sakraalitilojen suunnittelutyöstä. Hän on suunnitellut myös monitoimitaloja ja kirjastoja. Juha Leiviskän töitä on mm. Sandels-talo, Vallilan kirjasto ja Svenska social- och kommunalhögskolan Helsingissä.

Muuton myötä kirjasto sai asiakkaiden toivomia ryhmätyöhuoneita, hiljaisen työskentelyn tiloja (kuva alla) ja lisää atk-työasemia itsenäiseen työskentelyyn. Opiskelijoilla on käytössä langaton verkko ja mahdollisuus lunastaa avain itsenäisen työskentelyn tiloihin ilta- ja viikonloppukäyttöä varten. Kirjastohenkilökuntaa ilahduttaa erityisesti mikroluokka tiedonhaunopetusta varten ja viihtyisät työhuoneet sekä asiakaspalvelualueen toimivuus.
 
Asiakaspalvelualueella on uusinta tekniikkaa mm. Mikro-Väylä Oy:n toimittama älyhylly (kuvassa vasemmalla), joka perustuu RFID-tekniikkaan. Lainaus- ja palautusrutiinit toimivat näin valtaosin itsepalveluna ja kirjastohenkilökunnalla on enemmän aikaa ohjaus- ja neuvontatyöhön. Paitsi teknologiaan, on uudessa oppimiskeskuksessa panostettu asiakaspalvelun sujuvuuteen ja tilojen esteettömyyteen.
 
Erityisen ilahduttavaa on se, että nyt kirjastopalvelut ovat keskellä elävää korttelia. Aurora-talossa sijaitsee kirjasto-oppimiskeskuksen lisäksi Helsingin Diakoniaopiston luokkatiloja, opiskelijaterveydenhuollon palvelut, Amica lounasravintola  ja -kahvila sekä tuetun palveluasumisen talo. Keskeinen sijainti on tuonut kirjastolle uusia asiakkaita. Omaa lisäväriä tuo myös rakennuksen aulatilojen vaihtuvat taidenäyttelyt.Kirjastotilojen valon ja värimaailman harmonia on saanut paljon kiitosta. Puolen vuoden käytön jälkeen kirjastotilat ovat osoittautuneet toimiviksi. Yhteistyö kirjastohenkilökunnan ja pääsuunnittelija, arkkitehti Rosemarie Schnitzlerin ja sisustusarkkitehti Jatta Olinin kanssa on kantanut hedelmää!


Olet sydämellisesti tervetullut tutustumaan Diakin kirjastoon Helsingissä! 

 

 
 Etusivu

 Artikkelit

 Lehdet

 Kirjoittajat

 Haku