Register
AMMATTIKORKEAKOULUKIRJASTOJEN VERKKOLEHTI

2/2013

Pääkirjoitus

Ajankohtaista

 • (photo: )
  Jussi Kärki  - 19.06.2013, 09:45

  Kirjajumppa SAMKin tapaan

  Vaikka kilpailu KirjastoMOVE-pisteistä on veristä, SAMKissa yritetään pitää homma hauskana. Pisteiden toivossa ja muiden amk-kirjastojen lamauttamiseksi päädyimme toteuttamaan fysioterapian opiskelijoiden kanssa ikivanhan ideamme Kirjajumpasta. Kirjajumppa lanseerattiin Satakunnan kirjastopäivän alussa. Kirjajumppa toimii erinomaisesti myös verkko-ympäristössä niin, että järjestelmien ylläpitäjät ja verkko-informaatikotkaan eivät jää ilosta osattomiksi – ei muuta kuin iPad käsiin ja nivelet pyörimään!

 • (photo: Future Image Oy)
  Minna Marjamaa  - 18.06.2013, 20:58

  Hyvää kesälomaa kaikille!

  Kesänumerossa käydään mm. Lissabonissa , luetaan Theseuksesta , luodaan katsaus kahden eläköityvän kollegan uraan , kuullaan Lisa Souniota brändäyksestä sekä testataan kirjajumppaa . Artikkeleiden kommentointiin liittyvä ongelma on selvitetty - tervetuloa nyt myös kommentoimaan juttuja. Kesäterveisin, Kreodin toimitus PS: Kreodi-workshop on siirtynyt lokakuulle. Nyt voi ilmoittautua mukaan!

 • (photo: )
  Hanna-Riina Aho  - 18.06.2013, 20:52

  Kreodi-workshop 2.-3.10.2013

  Kreodin workshop järjestetään lokakuussa 2. - 3.10.2013 Keski-Pohjanmaan opistolla Kälviällä Kokkolan kupeessa. Tavoitteena on harjoitella artikkeleiden kirjoittamista ja miettiä amkien yhteistä viestintää sekä tarjota työtä ja rentoutumista sopivassa suhteessa. Vetäjänä toimii Päivi Jokitalo.

 • Jussi Kärki ,  SAMKin kirjastolaiset  - 18.06.2013, 22:02

  Jumppaava kirjastopäivä Satakunnassa

  Kolmas Satakunnan kirjastopäivä pidettiin 15.3.2013 SAMKin Tiedepuiston kampuksella, päivän teemana oli ”Digitaaliseen metsään mennään”. Maakuntamme kirjastoalan ammattilaisista liikkeellä oli tällä kerralla noin 70. Suurin osa osallistujista oli Porista, mutta erittäin hienoa oli huomata että muutamista maakunnan pienemmistä kirjastoista oli lähestulkoon koko väki paikalla. Jo pelkästään osallistuneiden lukumäärä kertoi, että tarve tämänkaltaisille tapahtumille on olemassa, jatkossakin siis järjestettäneen päiviä. Yhteistyökumppaneita saatiin liikkeelle varsin kivasti, heille kiitos siitä että saimme tälläkin kerralla tapahtuman järjestetyksi ilman osallistumismaksua.

 • Tiina Tolonen  - 18.06.2013, 20:52

  Tiina Tolonen: Julkaisuarkisto Theseus tuo tiedon avoimesti saataville

  Suomessa ammattikorkeakoulut ovat edelläkävijöitä avoimen julkaisemisen edistäjinä. Yhteinen julkaisuarkisto Theseus on kokotekstijulkaisujen määrällä mitattuna Suomen suurin, ja se kasvaa vuosittain tuhansilla uusilla julkaisuilla.

 • (photo: )
  Hanna-Riina Aho  - 18.06.2013, 20:52

  AMKIT-konsortion uutisia: Konsortiolle uusi puheenjohtaja

  AMKIT-konsortion keväinen yleiskokous pidettiin Vaasassa 10.4.2013. Yleiskokous valitsi AMKIT-konsortion uudeksi puheenjohtajaksi Hanna Lahtisen Laureasta. Hanna Lahtinen toimii Laurea-kirjaston informaatiopäällikkönä ja on toiminut aikaisemmin monissa konsortion luottamustehtävissä. Jutussa pari kuvaa konsortion yleiskokouksen tunnelmista.

Artikkelit

 • Kristi Karttunen  - 18.06.2013, 20:53

  Ruralia - Mistä maaseudulle tulevaisuus?

  Kirsti Karttunen osallistui Ruralian 25-vuotisseminaariin Helsingissä ja raportoi tapahtumasta meille tunnelmia. Ruralia-instituutti on Helsingin yliopiston erillislaitos, joka edistää maaseudun elinkeinoja ja elinolosuhteita. Toiminnot tehtävän toteuttamiseksi ovat tutkimus, opetus, kehittäminen ja koulutus sekä yhteiskunnallinen vuorovaikutus ja yhteistyö. Ruralia-instituutti toimii kolmella osaamisalalla: aluekehitys ja maaseutupolitiikka, luomu, luonnonvarat ja elintarvikkeet sekä osuustoiminta ja yrittäjyys. Ruralia-instituutin toimintayksiköt sijaitsevat Mikkelissä ja Seinäjoella.

 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA     (photo: )
  Kirsti Karttunen ,  Kirsti Karttunen  - 18.06.2013, 20:53

  Lisa Sounion neuvoja brändäyksen jaloon taitoon

  Kirsti Karttunen kertoo Mikaelissa nuorkauppakamarijärjestön vuosikokouksessa esitelmöineen Lisa Sounion radikaaleista ajatuksista markkinoinnista ja brändin rakentamisesta. Lisa Sounio (s. 1970 Helsinki) on suomalainen brändiasiantuntija ja yrittäjä, Dopplr Oy:n perustaja ja Sonay Oy:n toimitusjohtaja. Ekonomin tutkinnon lisäksi Sounio on opiskellut niin Taideteollisessa kuin Teknillisessäkin korkeakoulussa sekä yliopistossa. Lisäksi hän kirjoittaa kolumneja ja luennoi markkinoinnista. Jos ajattelee vain rahaa, kompastuu. Jos ei ajattele yhtään rahaa, kompastuu. En pidä markkinointiluentoa, en siihen pysty. Järjestän ilotulituksen."

Matkakertomuksia

Lähikuvassa

 • (photo: )
  Suvi Perttula ,  Kristiina Åbergin albumit  - 18.06.2013, 20:53

  Kristiina Åberg – nainen joka ei pelkää tekemistä

  Informaatikko Kristiina Åberg on ollut mukana kirjastotyössä amk-kokeiluvaiheen kiemuroista lähtien. Hän jää eläkkeelle syksyllä, ja meillä hänen työkavereillaan on pulma, miten varmistamme, että hänen tehtävänsä tulevat tehdyiksi.

 • (photo: Photographer:Marjatta Ojala)
  Taina Peltonen ,  Marjatta Ojala  - 18.06.2013, 22:03

  Sinikka Lehtomäki - TAMKin kirjaston terveysalan informaatikko

  Sinikka Lehtomäki jää viettämään eläkepäiviä tulevan kesän jälkeen. Ajattelimme, että pitkäaikaisen kollegan ajatuksia ja kokemuksia kirjastoalasta olisi hyvä jakaa muillekin. Haastattelin Sinikkaa hänen viimeisenä työpäivänään 7.6.2013. ”On hyvä jäädä eläkkeelle, kun kaikki työhön liittyvät unelmat ovat toteutuneet. Olen saanut olla mukana isossa työyhteisössä ja kokea lähityöyhteisön kannustavan voiman. Olen saanut opettaa tiedonhankintaa ja ohjata opiskelijoiden tiedonhakuja ja nähdä oivalluksen syttyvän.”