Register
AMMATTIKORKEAKOULUKIRJASTOJEN VERKKOLEHTI

3/2013

Pääkirjoitus

Artikkelit

 • (photo: )
  Tiina Mäntylä  - 11.11.2013, 12:15

  Miltä tuntuu, kun yhdeksästä yksiköstä tuli yksi?

  Rovaniemen ammattikorkeakoulun kirjasto on monissa muutoksissa. Kesällä kirjaston alun perin yhdeksän toimipistettä keskittyi vihdoin yhteen ainoaan. Muutokset organisaatiossa eli ammattikorkeakoulussa eivät ole vähäisiä ja vaikuttavat monin tavoin myös kirjaston toimintaan. Mitä kirjaston henkilökunta muutoksista ajattelee?

 • Kreodi-workshopin innostunut porukka Kälviällä (photo: )
  Minna Marjamaa  - 11.11.2013, 09:43

  Meidän lehti - liity mukaan joukkoon tummaan

  Lokakuussa järjestetiin Kreodi-workshop. Siellä täsmennettiin lehden tavoite ja kirjoitettiin tämän lehden jutut. Amkien oma lehti jakaa arkea ja ideoita - se on Kreodin tavoite. Tule mukaan kirjoitamaan! Tässä lehdessä:  Johtajan tiskivuoro , Yhdeksästä yksiköstä yhteen ,  Cycling for Libraries , Theseus-uudistus , Lahden tietokeskussatelliit , Laurea-kirjaston kirja-arvostelu ja Multitaskingia YT:iden jälkeen.   What do you want to do ? New mail Copy   What do you want to do ? New mail Copy

 • (photo: )
  Minna Marjamaa  - 11.11.2013, 12:16

  Theseuksen käyttöliittymä uudistuu: "Ei yhtään liian aikaisin"

  Pitkään lupailtu Theseus-uudistus tapahtuu 12.11. -13.11.2013. Graafinen ulkoasu raikastuu, sivujen logiikka vaihtuu ja samalla palvelu siirtyy Kansalliskirjaston palvelimelle. Theseus-koordinaattorit kertovat, mistä on kyse.

 • Laurea-kirjaston kirja 2013 (photo: )
  Hanna-Riina Aho  - 11.11.2013, 09:43

  Kirjastotyö on mahdollisuuksia ja moninaisuutta

  Kun kirjastolainen aamulla tulee töihin, alkaa valmistelu asiakkaiden kohtaamista varten. Palautetut opukset sujahtavat hyllyyn. Muistissa on monet salasanat eri koneisiin ja järjestelmiin. Samaan aikaan asiantuntijuutta tarvitaan niin kokoelman muodostamisessa kuin opiskelijan ohjaamisessa informaatiolukutaitoiseksi. Kirjastolainen osallistuu hankkeisiin, kansainvälistymiseen ja koko kehysorganisaationsa toimintaan. Samalla hän hallitsee aineistoja niin paperilla kuin sähköisenäkin, verkossa ja face-to-face.

 • (photo: Marjatta Ojala)
  Marjatta Ojala ,  Marjatta Ojala  - 11.11.2013, 09:43

  TAMKin kirjasto Palvelukadulla – library on Service Street

  Tampereen ammattikorkeakoulussa korkeakoulupalvelut organisoitiin uudella tavalla. Tuloksena syntyi Palvelukatu, jonka varrelta löytyy kaikki peruspalvelut helposti. Samalla uusittiin niin kirjaston kuin muidenkin korkeakoulupalveluiden ilme. Mistä oikeastaan oli kysymys? Marjatta Ojala kertoo.

 • (photo: Fellmannia)
  Riikka Sinisalo  - 11.11.2013, 09:43

  Kirjastoista satelliiteiksi! - tietokeskukset muutoksessa

  Oppimiskeskus Fellmannia on nyt kahden vuoden ajan tuonut kokemuksia opiskelijalähtöisestä tilankäytöstä ja suunnittelusta. Uudet toimintatavat levittäytyvät nyt yksi kerrallaan myös Päijät-Hämeen koulutuskonsernin muihin toimipisteisiin.  

Matkakertomuksia

 • Pirjo Kangas  - 11.11.2013, 13:06

  Cycling for libraries 2013: kirjastolaisten matka Amsterdamista Brysseliin

  Olin mukana Cycling for libraries -epäkonferenssissa kesäkuussa 2013. Pyöräilimme reilun 400 kilometrin matkan Amsterdamista Brysseliin ja matkan varrella tutustuimme pariinkymmeneen kirjastoon ja toisiimme: osallistujajoukkoon kuului yli sata kirjastolaista ja kirjaston ystävää eri puolilta maailmaa.

Ihmiset

 • (photo: )
  Tuula Snicker  - 11.11.2013, 09:43

  Kirjastonjohtajan tiskivuoro

  Eräänä kauniina syyspäivänä sain karmaisevan puhelinsoiton. Asiakaspalveluvastaavamme pyysi minua avuksi tiskiin poissaolotapauksen takia. Tiesin heti, että kun minua pyydetään, kysymyksessä on hätätapaus henkilöstön vähyyden takia. En siis voinut kieltäytyä pyynnöstä.

 • Marjo Ylikarjula  - 11.11.2013, 12:15

  Multitasking

  On kulunut liki vuosi siitä päivästä, joka muutti kirjastomme arkipäivän konkreettisesti. Irtisanomiset pyyhkäisivät läheltä, tavalla, jota ei olisi koskaan uskonut mahdolliseksi. Yhtäkkiä meitä olikin kahdeksan sijaan viisi. Vähennys oli prosentuaalisesti hurja, sillä työn määrä ei suinkaan vähentynyt. Töitä piti alkaa järjestellä uuteen malliin.

 • (photo: )
  Hanna Lahtinen  - 11.11.2013, 09:43

  Puheenjohtajan kynästä: Yhdessä olemme vahvempia ja rohkeampia

  Mitä tapahtuu ammattikorkeakouluissa tällä hetkellä? Mikä on AMKIT-konsortion rooli tulevaisuudessa? Miten voisin päästä mukaan ammattikorkeakoulukirjastojen yhteistyöhön? Näihin kysymyksiin vastaa AMKIT-konsortion puheenjohtaja Hanna Lahtinen.

Toimitus