Register
AMMATTIKORKEAKOULUKIRJASTOJEN VERKKOLEHTI

Kevätnumero 1/2014

Pääkirjoitus

Artikkelit

 • Maria von Hertzen  - 13.04.2014, 19:27

  Tee vuoden reissu Stadiin ja Arabianrantaan! Sit tulee kesis, ei oo duunii ja asfaltti döfää.

  Kesäkuussa fogelit sjungaa ja passaa painaa Stadiin ja ottaa pakaasit kyytiin, kun Amk-piplut fiksaa kunnon pirskeet! Ei kantsi panna hösseliks vaan snadisti pröystäillä – Kyllä meiltä hommat hoituu! Tervetuloa kolmen i:n päiville Arcadaan Helsinkiin! Välkommen till 3 i-dagarna på Arcada i Helsingfors! Tutustu ohjelmaan. ***************

 • (photo: viktorcap@gmail.com)
  Marita Ahola ,  Kaisa Rissanen  - 13.04.2014, 19:27

  Käyttö vaatii kokeilunhalua ja uskallusta

  E-kirjat eivät ole ihan helppo juttu: eivät kirjastoille eivätkä kirjastojen asiakkaille. Missä mahtaa olla ongelman ydin? Sitä lähti omalta osaltaan hahmottamaan AMKIT-konsortion syksyllä 2012 perustama työryhmä. Joulukuussa 2013 valmistui amk-kirjastoille tehtyyn kyselyyn perustuva e-kirjaraportti. *

 • (photo: )
  Eija Mustonen  - 13.04.2014, 19:12

  Asiakasprosessit kuntoon - Hyvä kello kauas kuuluu, paha vielä kauemmas

  Opinnäytteen palauttaminen on yleensä viimeinen asia, jonka opiskelija hoitaa ennen valmistumistaan. Opiskelijalle olisi jätettävä mahdollisimman hyvä mielikuva opinahjostaan. Tästä syystä opinnäytetyön palautusprosessin on oltava viimeistelty ja asiakasnäkökulman kunnossa, jotta opiskelija voi valmistua sujuvasti ja ilman hankaluuksia. TAMKissa asiassa oli parannettavaa, joten päätin tarttua härkää sarvista ja selvittää tilannetta YAMK-opinnäytteessäni.

 • Hilkka Axelsen ,  Riitta-Liisa Karjalainen  - 14.04.2014, 10:27

  Yliopiston palveluja Kajaanin ammattikorkeakoulun kirjastosta

  Kajaanin opettajankoulutuslaitoksen kirjasto sulkeutui opettajankoulutuksen lakkautuksen myötä. Yliopistokirjastopalvelujen lakattua ammattikorkeakoulun kirjasto on ottanut tehtäväkseen palvella Oulun yliopiston Kajaaniin jääviä yksiköitä.

 • Kirsti Karttunen  - 13.04.2014, 19:35

  Yli rajojen

  Mikkelin akatemia -tilaisuuden puheenjohtaja Kalle Haatanen totesi tilaisuuden olevan varsin systemaattinen, kun siihen perehtyy tarkemmin. Kaikki mikä liikkuu vetää rajoja!

 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA (photo: )
  Kirsti Karttunen  - 13.04.2014, 19:34

  Mikkeli 175 vuotta

  Mikkelin merkkivuoden kunniaksi yliopistokeskuksen tiloissa on kokoonnuttu kuuntelemaan ja keskustelemaan auditorion täydeltä kuusi kertaa. Maaliskuun lopulla Hannele Wirilander aloitti otsikolla Uusi Mikkeli – Käenpojasta Suur-Savoksi ja joulukuun alussa Leena Hangasmaa päätti sarjan Savolainen kansanusko – vainajia, uhreja, tietäjiä, loitsuja.

 • (photo: )
  Pauliina Isomäki  - 14.04.2014, 10:28

  International trainees pick up challenges and win

  Two German trainees worked at Turku University of Applied Sciences Library in autumn 2013. They worked at customer service and held Nelli info sessions for TUAS international students. Their experiences as trainees and the experience of the host library were quite encouraging.

 • Marjo Ylikarjula  - 14.04.2014, 09:22

  Yhden luukun kirjasto

  Tampereen yliopiston kirjaston verkkolehden Bulletiinin uusimmassa numerossa (1/2014) uutisoitiin yliopiston pääkirjaston asiakaspalvelu-uudistuksesta. Kirjastossa tarjotaan tieto- ja lainapalveluita vastedes yhdessä ja samassa asiakaspalvelupisteessä. Asiakas voi nyt lainatessaan tai palauttaessaan kirjoja saada apua myös tiedonhakukysymykseensä sen sijaan, että aiemmin sitä varten täytyi etsiytyä tietopalveluosaston asiakaspalveluun. Erilaisia palvelukonseptin muutoksia on tehty myös muualla, ja lähivuosina uudistuksia tullaan näkemään varmasti lisää. Kirjastojen asiakaspalvelu on jo pitkään arvostettu käyttäjäkyselyissä korkealle. Nyt ollaan ottamassa askelta vielä lähemmäs asiakkaan suuntaan.

Matkakertomuksia

Ihmiset

 •                 (photo: )
  Kari Tiainen (toim.) ,  Kaisa Varis ,  Leenä Väyrynen ,  Ari Koskela ,  Kirsi Mononen ,  Jaana Lahtinen ,  Jaana Rummukainen  - 14.04.2014, 10:26

  Työhyvinvointia liikunnasta

  Näinä jatkuvien yt-neuvottelujen ja rajujen rakenteellisten muutosten aikoina on entistä tärkeämpää pitää itsestään ja jaksamisestaan hyvää huolta. Erilaiset  työhyvinvointia edistävät kampanjat - kuten KirjastoMOVE ja Iloa elämään - innostavat parhaimmillaan säännöllisen liikunnan piiriin ja lujittavat yhteisöllisyyttä.  Karelia-amk:n kirjaston työntekijät kertovat liikuntaharrastuksistaan ja siitä mikä heitä motivoi liikkumaan.

Toimitus