Register
AMMATTIKORKEAKOULUKIRJASTOJEN VERKKOLEHTI
 (photo: )
19.06.2014, 11:32

Liikkuen kohti kesää – KirjastoMOVE 2014

KirjastoMOVE 2014 starttasi tänä vuonna kevätauringon ensisäteiden pilkistäessä pihoihin. Kampanjan viimeiset kilometrit taittuivat, kun suvivirret kajahtivat koulujen juhlasaleissa. Mukaan liikkumaan lähti yhdeksän innokasta AMK-joukkuetta: Centria, JAMK, Karelia, Laurea, Metropolia, OAMK, SAMK, TurkuAMK ja XAMK. Kaikkinensa kampanja innosti liikkumaan 86 kirjastolaista. Joukkueiden kokoonpanot vaihtelivat 4 hengen porukasta aina 15 jäsenen joukkueeseen. Kevään aikana koettiin liikunnallisia hetkiä huimat 5633 tuntia.

Suurin osa tavallisia hyötyliikkujia
Jos tutkitaan lähemmin kokoonpanoja, niin SAMKin joukkueessa oli mukana muutama himoliikkuja, mutta suurin osa meistä on varsin tavallisia hyötyliikkujia. Palkitsevaa oli huomata, että mukaan lähteneet kokivat kampanjan tsemppaavan liikkeelle. Moni meistä totesi, että liikkeelle lähteminen on se haastavin vaihe. Kampanja innosti kävelemään jopa tavallista pidemmälle. Uusia liikuntatrendejäkin kokeiltiin - kävelyn sijaan muutama laittoi juoksulenkkarit jalkaan ja testaili juoksutekniikkaa lenkkipoluilla illan hämärtyessä. Järjestäjille kampanja loi yhteishenkeä ja antoi kevääksi uutta puuhaa.

Samansuuntaisia olivat kokemukset muissakin AMK-kirjastoissa. Nanna Ikävalko JAMKista kommentoi tämän vuoden KirjastoMOVEa: ”Kampanja sai aikaan lisää hymyileviä kasvoja ja herätti yleistä keskustelua liikkumiseen ja hyvän kunnon ylläpitämiseen liittyen.”

Vuoden 2014 ylivoimaisiksi trendilajeiksi kampanjassa muodostuivat frisbeegolf, dancemix, jalkakyykky ja lankutus. Trendilajivalikoimasta voi päätellä, että 30-päivän kyykytys- ja lankutushaaste oli otettu ilolla kirjastoissa vastaan. Suosituimpien lajien kärkeen kiilasivat edelleen kävely koiran kanssa tai ilman, pyöräily sekä kuntosali ja jumpat.

Karelia voitti kisan
Kahden ja puolen kuukauden liikunnallinen aherrus palkittiin AMK-kirjastopäivillä Helsingissä. Kiasman iltajuhlassa kaikki osallistujat palkittiin SAMKin jumppapusseilla, joihin on hyvä sujauttaa treenikamppeet tai vaikka juhannuksen tanssikengät. Vuoden parhaan eli liikunnallisesti aktiivisimman joukkueen tittelin vei tänä vuonna Karelian joukkue. Lämpimät onnittelut ykkössijan jo toistamiseen napanneille!

Joukkuekisan lisäksi palkittiin myös henkilötasolla ahkerimmin liikkuneet. Tässä sarjassa kultasijan vei Leena Mäkipää TurkuAMK, hopealle sijoittui Liisa Virtanen SAMK ja pronssille Kirsi Vähäkangas OAMK. Kisa yksilötasolla oli varsin tasainen, sillä jokainen palkituista liikkui liki 200 tuntia kampanjan aikana.

Kiitämme kaikkia osallistujia tämän vuoden KirjastoMOVEsta - oli ilo liikkua kanssanne. Ensi vuonna järjestämisvastuun ottaa voittajajoukkue Karelia. Heitämme lopuksi vielä haasteen ensi vuodelle - enemmän yhteisiä liikuntatuokioita!

Tämän vuoden liikuntakampanja on hyvä päättää OAMKin sanoihin: ”Kiva että järjestettiin, toivottavasti perinne ei katkea.”

 

teksti: Susanna Ruohomäki

 

articleRating

voteData

leaveReply

 (photo: )
Hanna-Riina Aho  - 19.06.2014, 13:44

KVAK-palkinnot jaettiin AMK-kirjastopäivillä

AMK-kirjastopäivillä palkittiin amk-kirjastolaisia KVAK-palkinnolla. KVAK on lyhenne termistä kahden vuoden ammattikorkeakoulukirjastolainen ja palkinto jaetaan kahden vuoden välein ansioituneille...

Onerva on Anu Liikkasen tekemä hieno markkinointianimaatio (photo: )
Teija Harju Oamk ,  Annamari Ikonen Metropolia ,  Eerika Kaasalainen HAAGA-HELIA ,  Riitta-Liisa Karjalainen Kamk ,  Elina Laineenoja Samk ,  Tanja Savolainen Savonia-amk ,  Marja-Liisa Timperi Tamk ,  Katja Laitila Hamk  - 19.06.2014, 13:40

Peda-pörinää

MItä tekee Amk-kirjastojen pedaryhmä nykyään? Kevään aikana 2014 osallistuimme useampaan tapahtumaan: Finna-päivään Lahdessa, Interaktiivinen tekniikka koulutuksessa (ITK) -päiville...

Lähdön hetkellä hyvissä tunnelmissa. (photo: )
Hanna-Riina Aho  - 19.06.2014, 13:44

Hyvää kesää! - Tunnelmakuvia AMK-kirjastopäiviltä

Amk-kirjastopäivät vietettiin Helsingissä neljän vuoden tauon jälkeen ja mukavaa oli. Ohjelma oli hyvin suunniteltu ja toteutettu ja oli ihana nähdä hymyileviä kollegoita ympäri Suomea....

Lähdön hetkellä hyvissä tunnelmissa. (photo: )
Hanna-Riina Aho  - 19.06.2014, 13:44

Hyvää kesää! - Tunnelmakuvia AMK-kirjastopäiviltä

Amk-kirjastopäivät vietettiin Helsingissä neljän vuoden tauon jälkeen ja mukavaa oli. Ohjelma oli hyvin suunniteltu ja toteutettu ja oli ihana nähdä hymyileviä kollegoita ympäri Suomea....

Koulutustarjonta-sivustolta löytyy tietoa myös informaatiolukutaidosta sekä koulutusten osaamistavoitteista. Kuva: Annamari Ikonen (photo: )
Annamari Ikonen ,  Maarit Koskela ,  Susanna Rossi ,  Kaisu Sallasmaa ,  Metropolia  - 19.06.2014, 14:47

Metropolian kirjaston koulutustarjonta uuteen kuosiin

Kuinka voisimme parantaa kirjaston koulutusten näkyvyyttä isossa organisaatiossa? Miten löytää väylä laajempaan opettajayhteistyöhön?  Nämä kysymykset mielessä Metropolian kirjastossa koottiin...