Register
AMMATTIKORKEAKOULUKIRJASTOJEN VERKKOLEHTI

 • https://pxhere.com/en/photo/1363892 . The image is released free of copyrights under Creative Commons CC0. (photo: )
  01.10.2019, 14:14

  Smågruppsmetoder under Erasmusutbyte i Halmstad

  Valet föll på Halmstad vid en genomgång av högskolor i Sverige med liknande profil som Arcada. Det två dagar långa besöket var fullspäckat med inspirerande samtal och möten där jag lärde mig bl.a. olika metoder för smågruppsarbete.

 • (photo: Tomas Rönn)
  16.04.2019, 17:27

  Twittrar vi för döva öron? Hur nå ut med bibliotekets budskap

  Att hålla studenterna á jour om vad som är aktuellt i biblioteket har alltid varit en utmaning.  Vi bestämde oss för att ta reda vad studenterna anser om vår kommunikation. Några dagar på språng i studentkorridorerna gav oss ledtrådar, men också en chans att synliggöra våra informationskanaler.

 • Sökdatorer på bottenvåningen i National Library of Technology (NTK). Bild: Tomas Rönn. (photo: )
  18.02.2019, 20:01

  Blanda och mixa i Prag

  Tomas Rönn från Arcada besökte ELAG2018 i Prag i början av sommaren.  I denna intervju berättar han om sina erfarenheter från konferensen, och om trender inom biblioteksautomation. 

 • Bibliotekspersonal från Arcada och Diak julpysslar tillsammans – Arcadan ja Diakin kirjastolaiset jouluaskartelevat yhdessä. (photo: Sarah Hagström)
  03.12.2018, 17:07

  Diak & Arcada: Glögg och pyssel inför lillajul!

  Diaks och Arcadas bibliotekspersonal samlades för en gemensam pysselstund.  Traditionen att pyssla tillsammans inför jul startade ifjol. Materialet d.v.s avskrivna böcker var  detsamma som senast, men denna gång pysslade vi julgransdekorationer: stjärnor och hjärtan.  Inspiration hittades på Pinterest.

 • Representanter från de finländska YH-biblioteken. Från väster: Ann-Kristin Åvall/Arcada, Johanna Kiviluoto/LAMK, Riikka Sinisalo/LAMK (photo: )
  17.09.2018, 14:22

  Nätverkande på CKIX2018

  Creating Knowledge ordnades för nionde gången i Vingsted, Danmark. Över hundra kolleger från främst nordiska högskolebibliotek samlades för 2½ dagar på Jylland.