Register
AMMATTIKORKEAKOULUKIRJASTOJEN VERKKOLEHTI

 • Avskrivna böcker förvandlas till julpynt. Bild: Susanna Elenius (photo: )
  15.12.2019, 19:44

  Återanvändning: avskrivna böcker fick nytt liv

  Arcadas bibliotek ordnade en pysselstund i samarbete med Green Office-teamet. Evenemanget som hölls i bibliotekets tidningssal var öppet för studerande och personal. Som material använde vi avskrivna biblioteksböcker, som fick ett nytt liv i form av julänglar. Två olika modeller skapades: en liten ängel för julgranen och en större som fungerar som bordsdekoration.

 • Arcadas biblioteksteam. Heini är klädd i helsvart. (Fotot är taget av en förbipasserande student som gav lov att använda bilden) (photo: )
  19.11.2019, 15:55

  Sju frågor till Arcadas nya bibliotekschef

  Arcadas långvariga bibliotekschef Maria von Hertzen gick i pension i höst.  I denna intervju berättar hennes efterträdare Heini Oikkonen-Kerman om sig själv och sin vision för biblioteket. 

 • Julia Ahlqvist på sin arbetsplats med en fantastisk utsikt mot Slemmern. Bild: Yvonne Åkerfelt (photo: )
  19.11.2019, 15:55

  Fem frågor till Julia på Åland

  Vilka är de som jobbar på Åland? Vad sysslar de med där borta i öriket? I denna intervju berättar Julia Ahlqvist om vad som är på gång i Högskolan på Ålands bibliotek.

 • https://pxhere.com/en/photo/1363892 . The image is released free of copyrights under Creative Commons CC0. (photo: )
  01.10.2019, 14:14

  Smågruppsmetoder under Erasmusutbyte i Halmstad

  Valet föll på Halmstad vid en genomgång av högskolor i Sverige med liknande profil som Arcada. Det två dagar långa besöket var fullspäckat med inspirerande samtal och möten där jag lärde mig bl.a. olika metoder för smågruppsarbete.

 • (photo: Tomas Rönn)
  16.04.2019, 17:27

  Twittrar vi för döva öron? Hur nå ut med bibliotekets budskap

  Att hålla studenterna á jour om vad som är aktuellt i biblioteket har alltid varit en utmaning.  Vi bestämde oss för att ta reda vad studenterna anser om vår kommunikation. Några dagar på språng i studentkorridorerna gav oss ledtrådar, men också en chans att synliggöra våra informationskanaler.