Register
AMMATTIKORKEAKOULUKIRJASTOJEN VERKKOLEHTI

 • (photo: )
  15.12.2019, 19:46

  Kreodi 20 vuotta: avoimuuden edelläkävijästä ammatilliseksi laatulehdeksi

  Kreodi täyttää tänä vuonna kaksikymmentä vuotta ja sillä on vakiintunut asema ammattikorkeakoulukentällä. Lehti oli iso edistysaskel aikana, jolloin verkkolehdet olivat uutta. Miten lehti syntyi ja onko lehden kehitys aina ollut nimensä mukaisesti vakaata kehityskulkua? Haastattelin lehden vaiheista ensimmäistä päätoimittajaa Pirkko Pietiläistä sekä pitkäaikaista päätoimittajaa Hanna-Riina Ahoa.

 • (photo: )
  15.12.2019, 19:44

  Theseus, mitä tapahtuu vuonna 2020?

  Theseuksen hullu vuosi lähestyy loppuaan. Vuonna 2019 toteutettiin palvelun historian suurin uudistus ja sen vaikutuksia arvioidaan nyt. Ensi vuonna on tulossa lisää isoja uudistuksia: DSpace-versionpäivitys, Annifin käyttöönotto, saavutettavuus- ja PDF/A-konvertointiohjeistus sekä Theseus-toimiston uudistus. Seuraavatko hullut vuodet toisiaan?    

 • Suurisilmäisen humanoidirobotin katse. Photo by Alex Knight on Unsplash CC0 (photo: )
  19.11.2019, 15:55

  Mitä on tekoäly?

  Tekoäly on uusi sähkö, kerrotaan ammattikorkeakoulun kehittämispäivässä. Sanoma on selvä: nyt on kiire reagoida. Mutta mitä tekoäly oikeastaan on ja miksi kaikki tämä hype? Entä kuinka onnistui humanoidirobotin käyttöönotto kirjastossa?

 • (photo: Kirjasto Viestintä)
  01.10.2019, 13:56

  Pääkirjoitus: Tervetuloa kirjoittamaan Tekoäly-teemanumeroon 5/2019

  Annif, Iris.ai, chattibotit, Pepper - ammattikorkeakoulukirjastot hyödyntävät jo nyt eri tavoin tekoälyä. Tekoälystä puhutaan, mutta mitä tekoäly itse asiassa on, ja millaisia mahdollisuuksia se tarjoaa kirjastotoiminnalle ja informaatiolukutaidon opetukselle? Tartumme aiheeseen ja tarjoamme asiantuntijoillemme mahdollisuuden kertoa kokeiluistaan ja onnistumisistaan.

 • (photo: )
  01.10.2019, 13:06

  Theseuksen koulutusalojen massaeditointi ja rinnakkaistallennusohjeet valmiit - Mitä seuraavaksi?

  Tänä keväänä toteutettu neljä pitkään valmisteltua Theseus-uudistusta: Metadatapäivitys: metadata uudistettu kansallisen metadatasuosituksen mukaiseksi Kokoelmauudistus: jokaiselle ammattikorkeakoululle jäi ainoastaan yksi opinnäytetyö- ja julkaisukokoelma Syöttölomakeuudistus: Uusi Dspace-pohjainen syöttölomake sekä opinnäytetöille että julkaisuille Justus–Theseus -yhteys: Justukseen liittyneiden amkien osalta julkaisujen tallentaminen siirtyi tehtäväksi Justuksen kautta Koulutusalojen massaeditointi