Register
AMMATTIKORKEAKOULUKIRJASTOJEN VERKKOLEHTI

 • Toimituskunta Tampereella. Kuva: Pekka Uotila (photo: )
  03.12.2018, 17:05

  Pääkirjoitus: Joulunumero on työelämänumero

  Vuoden viimeinen lehti on teemanumero, joka käsittelee työelämää ja muutosta erilaisista näkökulmista. Mukana on kiinnostavia asiantuntija-artikkeleita sekä JAMKin tietoasiantuntijoiden haastattelu koetuista oman alan muutoksista. Lehdestä löytyy myös kevyempää luettavaa sekä Anonyymin Amkilaisen avautumista työelämästä.

 • Photo by Lee Campbell on Unsplash CC0 (photo: )
  01.11.2018, 12:42

  Mitä kuuluu kirjastojärjestelmäprojekteille?

  Kreodi kirjoitti keväällä AMK-kirjastojen jakaantumisesta kahteen eri kirjastojärjestelmäleiriin . Nyt selvitimme, miten uusien järjestelmien käyttööonottoprojektit ovat edenneet syksyn 2018 aikana.

 • Photo by rawpixel on Unsplash CC0 (photo: )
  11.06.2018, 13:17

  Ammattikorkeakoulujen julkaisujen avoimuus

  Miltä ammattikorkeakoulujen julkaisujen avoimuus näyttää tilastojen valossa? Entä kuinka hyvin avoimuus saavuttaa asetetut tavoitteet? Kolmessa vuodessa ammattikorkeakoulut ovat edistyneet hyvin julkaisujen avaamisessa ja ensi vuonna odotetaan tulosten jälleen paranevan – seuraavan kerran vuonna 2019 toteutettavan OKM:n avoimuuden kypsyystarkastelun suhteen sopivasti.

 • Photo by Roman Kraft on Unsplash CC0 (photo: )
  16.04.2018, 17:07

  Theseus - missä mennään?

  Theseuksen kehittämisessä on nyt iso vaihde päällä: pitkään kaivatut kehittämiskohteet alkavat toteutua tänä vuonna. Järjestimme maaliskuun puolivälissä webinaarin aiheella: Missä mennään? Theseus-webinaari amkilaisille.  Webinaarissa luotiin katsaus kehittämisen tilanteeseen. Moni asia on vasta aluillaan, mutta jotain on saatu jo aikaan: graafikko on valittu, Justus-suunnittelu on käynnistynyt ja karauttipa esiin yksi musta hevonenkin.

 • Liberty Leading the People by Eugène Delacroix: an allegorical painting of the July Revolution. CC0 (photo: )
  16.04.2018, 17:07

  Kenen joukoissa seisot? Amk-kirjastot jakautuvat kahteen järjestelmäleiriin

  Yhtenäinen amk-kirjastokenttä jakautuu tänä vuonna kahtia, kun 15-vuotinen Voyager-taival on tulossa tiensä päähän. Suomi ryhmittäytyy avoimen lähdekoodin ja kaupallisen järjestelmän kirjastoiksi. Kreodi selvitti rintamalinjat ja kummankin leirin aikataulun.