Register
AMMATTIKORKEAKOULUKIRJASTOJEN VERKKOLEHTI

 • Kuva: Roine Piirainen, Kuvia Suomesta. CC0 (photo: )
  16.02.2020, 19:45

  Theseus-kysely 2020: Kerro mielipiteesi palvelusta

  Theseus-kysely 2020 on avattu! Tule kertomaan kokemuksesi Theseuksen edellisvuoden suuren uudistuksen onnistumisesta. Vastaamalla vaikutat Theseuksen tulevaan kehittämiseen ja koulutusten järjestämiseen. Kysely on avoinna 5.3.2020 asti.

 • Hiihtolomaviikon tunnelmissa. Kuva: Joona Kotilainen, Kuvia Suomesta. CC0 (photo: )
  16.02.2020, 19:40

  Tämä on avoin TKI & oppiminen -teemanumero

  Vuoden ensimmäisen lehden teema on avoin TKI & oppiminen. Lehdessä tarkastellaan ammattikorkeakoulujen avoimuutta niin avoimen oppimisen, julkaisemisen, aineistonhallinnan kuin OKM:n kypsyystasovertailun kautta. Teemanumerossa on ennätysmäärä asiantuntija-artikkeleita, osa aiheista jotka olivat vielä vuosi sitten vieraita - lehti itsessään kertoo hienosti avoimuuden kehittymisestä ammattikorkeakouluissa.

 • Photo by Ahmed Zayan on Unsplash CC0 (photo: )
  16.02.2020, 19:27

  Ilmaisia lounaita ei ole, ainakaan avoimen toimintakulttuurin edistämisessä - JAMK ponkaisi ykköstasolta kärkeen

  Suomen ammattikorkeakouluissa on tehty useamman vuoden ajan systemaattisesti työtä avoimuuden edistämiseksi ja nyt työ alkaa tuottaa tulosta. Seitsemän ammattikorkeakoulua saavutti korkeimman kypsyystason opetus- ja kulttuuriministeriön vuoden 2019 avoimuuden kypsyystasoselvityksessä. Kypsyystasoselvityksiä on toteutettu tähän mennessä neljä. Nyt on aika luoda katsaus tuloksiin sekä ammattikorkeakoulujen edistymiseen.  Mitä kypsyystasoselvityksistä voidaan oppia ja millä eväin vuoden 2019 huimin nousija JAMK saavutti ammattikorkeakouluista parhaat pisteet?

 • (photo: )
  15.12.2019, 19:46

  Kreodi 20 vuotta: avoimuuden edelläkävijästä ammatilliseksi laatulehdeksi

  Kreodi täyttää tänä vuonna kaksikymmentä vuotta ja sillä on vakiintunut asema ammattikorkeakoulukentällä. Lehti oli iso edistysaskel aikana, jolloin verkkolehdet olivat uutta. Miten lehti syntyi ja onko lehden kehitys aina ollut nimensä mukaisesti vakaata kehityskulkua? Haastattelin lehden vaiheista ensimmäistä päätoimittajaa Pirkko Pietiläistä sekä pitkäaikaista päätoimittajaa Hanna-Riina Ahoa.

 • (photo: )
  15.12.2019, 19:44

  Theseus, mitä tapahtuu vuonna 2020?

  Theseuksen hullu vuosi lähestyy loppuaan. Vuonna 2019 toteutettiin palvelun historian suurin uudistus ja sen vaikutuksia arvioidaan nyt. Ensi vuonna on tulossa lisää isoja uudistuksia: DSpace-versionpäivitys, Annifin käyttöönotto, saavutettavuus- ja PDF/A-konvertointiohjeistus sekä Theseus-toimiston uudistus. Seuraavatko hullut vuodet toisiaan?