Register
AMMATTIKORKEAKOULUKIRJASTOJEN VERKKOLEHTI

 • Suurisilmäisen humanoidirobotin katse. Photo by Alex Knight on Unsplash CC0 (photo: )
  19.11.2019, 15:55

  Mitä on tekoäly?

  Tekoäly on uusi sähkö, kerrotaan ammattikorkeakoulun kehittämispäivässä. Sanoma on selvä: nyt on kiire reagoida. Mutta mitä tekoäly oikeastaan on ja miksi kaikki tämä hype? Entä kuinka onnistui humanoidirobotin käyttöönotto kirjastossa?

 • (photo: Kirjasto Viestintä)
  01.10.2019, 13:56

  Pääkirjoitus: Tervetuloa kirjoittamaan Tekoäly-teemanumeroon 5/2019

  Annif, Iris.ai, chattibotit, Pepper - ammattikorkeakoulukirjastot hyödyntävät jo nyt eri tavoin tekoälyä. Tekoälystä puhutaan, mutta mitä tekoäly itse asiassa on, ja millaisia mahdollisuuksia se tarjoaa kirjastotoiminnalle ja informaatiolukutaidon opetukselle? Tartumme aiheeseen ja tarjoamme asiantuntijoillemme mahdollisuuden kertoa kokeiluistaan ja onnistumisistaan.

 • (photo: )
  01.10.2019, 13:06

  Theseuksen koulutusalojen massaeditointi ja rinnakkaistallennusohjeet valmiit - Mitä seuraavaksi?

  Tänä keväänä toteutettu neljä pitkään valmisteltua Theseus-uudistusta: Metadatapäivitys: metadata uudistettu kansallisen metadatasuosituksen mukaiseksi Kokoelmauudistus: jokaiselle ammattikorkeakoululle jäi ainoastaan yksi opinnäytetyö- ja julkaisukokoelma Syöttölomakeuudistus: Uusi Dspace-pohjainen syöttölomake sekä opinnäytetöille että julkaisuille Justus–Theseus -yhteys: Justukseen liittyneiden amkien osalta julkaisujen tallentaminen siirtyi tehtäväksi Justuksen kautta Koulutusalojen massaeditointi

 • Kreodin kirjastopedagogiikkanumeron mainos. (photo: Minna Marjamaa)
  03.06.2019, 21:19

  Pääkirjoitus: Kevään pedagogiikkanumero

  Kreodin kevään viimeinen numero on muhkea teemanumero.

 • Integraatio on silta julkaisutiedonkeruusta Theseukseen. Photo by Daniel Seßler on Unsplash CC0 (photo: )
  03.06.2019, 20:53

  Odotettu Justus–Theseus -integraatio viimeinkin avattu

  Kauan odotettu Justus –Theseus -integraatio avattiin maanantaina 6.5.2019. Integraatio yhdistää OKM:n julkaisutiedonkeruun ja rinnakkaistallentamisen: Jatkossa ammattikorkeakoulujen julkaisuarkisto Theseukseen voi syöttää julkaisuja suoraan julkaisutietojen tallennuspalvelusta Justuksesta. Tämä tarkoittaa Theseuksen kytkeytymistä tiiviimmin kansalliseen julkaisutieto-infrastruktuuriin ja avoimen tieteen prosessien virtaviivaistumista ammattikorkeakouluissa. Palvelu lähti toimimaan ja yhteyteen on toistaiseksi oltu melko tyytyväisiä. Tässä koostetta kevään muutostyöstä ja kysymyksiä herättäneistä asioista.