Register
AMMATTIKORKEAKOULUKIRJASTOJEN VERKKOLEHTI

 • (photo: )
  16.04.2019, 17:27

  Tervetuloa kirjoittamaan Kirjastopedagogiikka -teemanumeroon

  Kreodin kevään viimeinen numero on teemanumero, teemana kirjastopedagogiikka. Kutsumme amk-kirjastolaisia ja sidosryhmiä kirjoittamaan laajasti siitä, miten kirjasto tekee ja vaikuttaa ammattikorkeakoulun pedagogiikkaan. Teema on laaja emmekä ylenkatso uusia näkökulmia tai aasinsillan kauttakaan linkittymistä aiheseeen. Myös ajankohtaiset muut jutut ovat tervetulleita.

 • (photo: )
  16.04.2019, 17:27

  Iso laiva kääntyy hitaasti – missä mennään Theseus-uudistuksessa?

  Hartaasti odotettu ja suunniteltu Theseus-päivitys käynnistyi helmikuun lopussa. Kaksi viikkoa tehtiin pitkää päivää töitä, myös viikonloppuna. Katkon jälkeen töitä riitti rukkaspostiin tulleiden ongelmien ratkaisuissa ja kysymyksiin vastailussa. Nyt iso osa työstä on takana. Mitä oikeastaan tapahtui ja mitä tästä kaikesta oli hyötyä?

 • Miten saada esiin opiskelijan oikeat tarpeet? Kuva: Felipe Furtado on Unsplash CC0. (photo: )
  18.02.2019, 20:01

  Käyttäjäyhteistyötä palvelumuotoilun menetelmin – hittejä ja huteja

  Mitä jos kirjasto olisi mobiiliappi, jolla on kissan kasvot? Opiskelija on paras asiantuntija vastaamaan siihen, mitä hän kirjastosta tarvitsee. Tämän tarpeen esille saaminen ei aina ole niin helppoa kuin ensi-istumalta luulisi. Tarvitaan menetelmiä ja motivointia sekä roppakaupalla onnea tarttua oikeaan tilaisuuteen. Kun opiskelijat saadaan mukaan, voidaan palveluita, asiakasviestintää ja neuvontaa kehittää aidosti käyttäjälähtöisemmiksi. Tämän haasteen otimme vastaan ja aukaisemme tuloksia artikkelissa.

 • Rukkaset käteen ja töihin! Kuva: Anna-Mari Pudas. (photo: )
  18.02.2019, 20:01

  Theseus-uudistus – mitä se tarkoittaa?

  Ammattikorkeakoulujen julkaisuarkisto Theseus uudistuu maaliskuussa. Uudistuksen vuoksi Theseuksessa on käyttökatko 22.2.–12.3.2019. Theseus-toimistossa ja Kansalliskirjastossa rakennetaan parhaillaan uutta Theseusta kovalla innolla. Mistä uudistuksessa on kyse ja miksi käyttökatko on niin pitkä?

 • Toimituskunta Tampereella. Kuva: Pekka Uotila (photo: )
  03.12.2018, 17:05

  Pääkirjoitus: Joulunumero on työelämänumero

  Vuoden viimeinen lehti on teemanumero, joka käsittelee työelämää ja muutosta erilaisista näkökulmista. Mukana on kiinnostavia asiantuntija-artikkeleita sekä JAMKin tietoasiantuntijoiden haastattelu koetuista oman alan muutoksista. Lehdestä löytyy myös kevyempää luettavaa sekä Anonyymin Amkilaisen avautumista työelämästä.