Register
AMMATTIKORKEAKOULUKIRJASTOJEN VERKKOLEHTI

 • Kuva: PxHere, CC0 (photo: )
  16.02.2020, 19:21

  Avoimen tutkimuksen verkko-opettajana: kokemuksia Aineistojen avaaminen ja avoin julkaiseminen -verkkokurssilta

  Ammattikorkeakoulujen avoin TKI -toiminta, oppiminen ja innovaatioekosysteemi -hankkeen yhtenä tavoitteena on levittää tietoutta avoimuudesta ja sen hyödyistä opettajille ja opiskelijoille. Yhtenä toimenpiteenä tavoitteen saavuttamiseksi hankkeessa päätettiin laatia avoimuuden eri osa-alueista verkkokurssit. Lahden ammattikorkeakoulu (vuoden 2020 alusta LAB-ammattikorkeakoulu) sai vastuulleen osion, joka käsittelee aineistojen avaamista ja avointa julkaisemista. Kurssi oli ensimmäistä kertaa valittavissa CampusOnlinen kautta syksyllä 2019.

 • Keynote-puhuja Martha Whitehead Harvardin yliopiston kirjastosta (Kuva: Riikka Sinisalo) (photo: )
  15.12.2019, 19:44

  Open Science Fair ikkunana avoimen tieteen maailmaan

  Syyskuussa järjestetty Open Science Fair keräsi yhteen sadoittain avoimen tieteen asiantuntijoita kauniiseen Porton satamakaupunkiin. Konferenssi oli mielenkiintoinen katsaus niin Euroopan laajuisiin jättihankkeisiin kuin eri korkeakoulujen paikallisiin toimintatapoihin ja parhaisiin käytäntöihin. Lahden ammattikorkeakoulun posterissa esiteltiin avoimen toimintakulttuurin osaamistason edistämisen mallia.

 • Työpajatyöskentelyä. Photo by Jo Szczepanska on Unsplash CC0 (photo: )
  15.12.2019, 19:44

  Työpajailua AMK-kirjastojen verkostopäivillä

  AMK-kirjastojen verkostopäivillä, 22.11.2019, järjestettiin neljä kiinnostavaa työpajaa ajankohtaisista aiheista. Puramme tässä artikkelissa työpajoissa syntyneitä ajatuksia ja tuloksia. Kaikkiaan keskustelu ryhmissä oli vilkasta ja antoisaa sekä uusia oivalluksia synnyttävää. 

 • Photo by Nik MacMillan on Unsplash CC0 (photo: )
  19.11.2019, 16:11

  Mitä tekoäly ja robotiikka ei korvaa kirjastoammattilaisen työssä?

  Suomen tieteellisen kirjastoseuran informaatiolukutaitotyöryhmä järjesti marraskuun alussa seminaarin keskittyen erityisesti etä- ja hybridiohjaukseen, opetuksen flippaamiseen ja saavutettavuuteen. Ajatukset tulevaisuuteen ja uusiin toimintatapoihin johdatteli keynotepuhuja Sanna Ruhalahti Hämeen ammattikorkeakoulusta. Millaisiin tehtäviin ihmistä tarvitaan tekoälyn aikana?

 • Kuva: Pxhere CC0, https://pxhere.com/en/photo/700367 (photo: )
  03.06.2019, 20:53

  Informaatiolukutaidon MOOC – kokemuksia Lahden ammattikorkeakoulusta

  Lahden ammattikorkeakoulussa aloitettiin informaatiolukutaidon MOOC-kurssin pilotointi vuonna 2017. Samaan aikaan LAMKissa otettiin käyttöön informaatiolukutaidon uudet kehykset, joten luvassa oli melkoinen mullistus. Tulisi siis luoda uusia informaatiolukutaitokehyksiä noudatteleva kurssi, joka toimii tarvittaessa suurellekin opiskelijamäärälle ilman, että sen ylläpitoon kuluu liiemmin henkilöresursseja. Miten onnistuimme?