Register
AMMATTIKORKEAKOULUKIRJASTOJEN VERKKOLEHTI

 • AMKIT-päivän työpajassa käy kova kuhina. (photo: Terhi Kaipainen)
  18.02.2019, 20:01

  Uudet oppimisympäristöt -verkostolle kuuluu hyvää

  AMKIT-konsortion keväällä 2018 liikkeelle laittamat verkostot ovat lähteneet hyvin liikkeelle ja luoneet amk-kirjastolaisten keskuuteen uudenlaista yhdessä tekemistä. Uudet oppimisympäristöt -verkoston ensimmäinen webinaari oli 21.3.2018 ja tämän jälkeen on tapahtunut paljon.

 • AMKIT-verkostopäivät järjestettiiin tänä vuonna kauniilla Finlaysonin alueella. @MInna Marjamaa (photo: )
  03.12.2018, 17:03

  AMKIT-verkostopäivillä kohdattiin ja juhlittiin

  Ammattikorkeakoulukirjastojen verkostopäivät Tampereella 21.–22.11.2018 todistivat jälleen kerran, että me amk-kirjastolaiset kaipaamme työkavereiden kohtaamista arjen keskelle. Verkostopäivillä juhlittiin yhdessä 10-vuotiasta Theseusta, vuoden amk-kirjastoja ja KirjastoMove voittajia, kuultiin julkaisuarkistoista, amkien avoimuuden kehityksestä, valemedioista ja katseltiin kuvien kautta, miltä oma arkemme näyttää. Useamman kerran kuului palautetta tarpeesta kohdata ja keskustella. Onnistuneista päivistä sai taas energiaa arkeen.

 • Viikkokohtainen suunnitelma e-kirjojen käytön opetukseen (photo: Terhi Kaipainen)
  01.11.2018, 12:41

  ECIL ensikertalaisen silmin – uusia ajatuksia neljä päivää putkeen

  Arkipäivän informaatiolukutaidon teeman ympärille kietoutunut järjestyksessään kuudes European Conference on Information Literacy eli ECIL-konferenssi järjestettiin Oulussa syyskuun viimeisellä viikolla. Konferenssi kokosi yhteen 270 osallistujaa 44 eri maasta kuuntelemaan 180 esitystä. Itselläni konferenssin ensikertalaisena riitti ihmeteltävää ja runsaasti etukäteen valmistautumista, jotta itselleen sain koottua sopivan kattauksen. Onneksi Mikkelistä on sopivasti junamatkaa Ouluun.

 • kuvat: Noora Montonen, Laurea amk (photo: Noora Montonen)
  01.11.2018, 12:41

  Missä ympäristössä toimit ja olet tulevaisuuden kirjastolainen?

  “Usein ajattelemme vain digitaalisia ympäristöjä, kun pohdimme uusia oppimisympäristöjä, mutta ne ovat paljon muutakin”. Näin johdatteli lokakuun alussa Laurean informaatikko Kaisa Puttonen Tikkurilaan saapuneita osallistujia seminaaripäivään. Päivän isona otsikkona oli Uudet ympäristöt kannustavat oppimaan ja kehittämään yhdessä, ja seminaarin tavoitteena oli aloittaa kirjastojen yhteinen pohdinta siitä, missä kaikkialla oppimista tapahtuu ja missä kaikkialla voimme kirjastolaisina ja tiedon asiantuntijoina olla mukana. Seminaarin järjestettiin amkit-konsortion toimesta ja se on osa uudet oppimisympäristöt -verkoston toimintaa.

 • Esa-Pekka Keskitalo esittelee FAIR-datapalveluita. Kuva: Terhi Kaipainen (photo: Terhi Kaipainen)
  11.06.2018, 13:17

  Datan elinkaari haltuun ja FAIR-periaatteet

  Julkaisujen avoimuutta on edistetty korkeakouluissa enemmän ja vähemmän aktiivisesti jo useamman vuoden ajan. Nyt katseet kääntyvät vähitellen kohti tutkimuksessa syntyvää dataa. Kuinka jatkossa huomioimme syntyvän datan keräämisen, kuvailun ja säilytyksen? Kansalliskirjasto järjesti datan elinkaareen ja sen avoimuuteen liittyvän seminaarin huhtikuussa 2018. Seminaarin tavoitteena oli pureutua datan elinkaaren eri vaiheisiin ja tähän liittyen FAIR-periaatteisiin, sekä tutustua kansallisiin Fairdata-palveluihin. Seminaarin ja siihen liittyneiden työpajojen kautta sai myös hyvin vertaistukea omien datapalveluiden kehittämiseen.