Register
AMMATTIKORKEAKOULUKIRJASTOJEN VERKKOLEHTI

 • (photo: )
  15.12.2019, 19:44

  Täydellistä juttua metsästämässä - Long Playn opit

  Kreodin juhlaseminaarin viimeisessä esityksessä Long Playn toimituspäällikkö Anu Silfverberg ja päätoimittaja Antti Järvi ohjasivat meitä tiellä kohti täydellistä juttua. Saimme kahden tunnin aikana huiman määrän ohjeita ja esimerkkejä muun muassa siitä, kuinka hyvä juttu ideoidaan, miten haastattelu kannattaa hoitaa ja miten kirjoittamiseen tuodaan mukaan tarinallisuus.

 • Työpajatyöskentelyä. Photo by Jo Szczepanska on Unsplash CC0 (photo: )
  15.12.2019, 19:44

  Työpajailua AMK-kirjastojen verkostopäivillä

  AMK-kirjastojen verkostopäivillä, 22.11.2019, järjestettiin neljä kiinnostavaa työpajaa ajankohtaisista aiheista. Puramme tässä artikkelissa työpajoissa syntyneitä ajatuksia ja tuloksia. Kaikkiaan keskustelu ryhmissä oli vilkasta ja antoisaa sekä uusia oivalluksia synnyttävää. 

 • AMKIT-päivän työpajassa käy kova kuhina. (photo: Terhi Kaipainen)
  18.02.2019, 20:01

  Uudet oppimisympäristöt -verkostolle kuuluu hyvää

  AMKIT-konsortion keväällä 2018 liikkeelle laittamat verkostot ovat lähteneet hyvin liikkeelle ja luoneet amk-kirjastolaisten keskuuteen uudenlaista yhdessä tekemistä. Uudet oppimisympäristöt -verkoston ensimmäinen webinaari oli 21.3.2018 ja tämän jälkeen on tapahtunut paljon.

 • AMKIT-verkostopäivät järjestettiiin tänä vuonna kauniilla Finlaysonin alueella. @MInna Marjamaa (photo: )
  03.12.2018, 17:03

  AMKIT-verkostopäivillä kohdattiin ja juhlittiin

  Ammattikorkeakoulukirjastojen verkostopäivät Tampereella 21.–22.11.2018 todistivat jälleen kerran, että me amk-kirjastolaiset kaipaamme työkavereiden kohtaamista arjen keskelle. Verkostopäivillä juhlittiin yhdessä 10-vuotiasta Theseusta, vuoden amk-kirjastoja ja KirjastoMove voittajia, kuultiin julkaisuarkistoista, amkien avoimuuden kehityksestä, valemedioista ja katseltiin kuvien kautta, miltä oma arkemme näyttää. Useamman kerran kuului palautetta tarpeesta kohdata ja keskustella. Onnistuneista päivistä sai taas energiaa arkeen.

 • Viikkokohtainen suunnitelma e-kirjojen käytön opetukseen (photo: Terhi Kaipainen)
  01.11.2018, 12:41

  ECIL ensikertalaisen silmin – uusia ajatuksia neljä päivää putkeen

  Arkipäivän informaatiolukutaidon teeman ympärille kietoutunut järjestyksessään kuudes European Conference on Information Literacy eli ECIL-konferenssi järjestettiin Oulussa syyskuun viimeisellä viikolla. Konferenssi kokosi yhteen 270 osallistujaa 44 eri maasta kuuntelemaan 180 esitystä. Itselläni konferenssin ensikertalaisena riitti ihmeteltävää ja runsaasti etukäteen valmistautumista, jotta itselleen sain koottua sopivan kattauksen. Onneksi Mikkelistä on sopivasti junamatkaa Ouluun.