Register
AMMATTIKORKEAKOULUKIRJASTOJEN VERKKOLEHTI

 • Polkujuoksua syysmetsässä. @ Pixabay CC0 (photo: )
  03.12.2018, 17:15

  Case: työelämän tietokäyttäytymistä tutkimassa

  Lapin ammattikorkeakoulun liikunnan ja vapaa-ajan koulutukseen sisältyy informaatiolukutaidon opetusta ja ohjausta integroituna opintojaksoihin kolmessa eri vaiheessa. Esittelemme IL-toteutuksen, joka sisältyy neljännen eli viimeisen opintovuoden opintojaksoon, jonka teemana on muuttuva työelämä ja urasuunnittelu.

 • Lapin korkeakoulukirjaston avajaiset 21.3.2018: PopUpStagella paneelikeskustelemassa Pekka Sonninen (Lapin AMKin opiskelijakunta Rotko), Milja Väyrynen (Lapin AMK), Anni-Sofia Sihvo (Lapin yliopiston ylioppilaskunta LYY) sekä Susanna Parikka. Kuva Maija Koponen (photo: )
  16.04.2018, 17:07

  Parasta palvelua Lapin korkeakouluille

  Lapin korkeakoulukirjasto on kulkenut monien vaiheiden kautta nykyiseen organisaatioon eli Lapin yliopiston erillislaitokseksi. Keskustelin korkeakoulukirjaston johtajan Susanna Parikan kanssa menneestä, nykytilasta ja tulevastakin. Millainen uusi organisaatio on, millainen siitä tulee, ja miten se palvelee kahta korkeakoulua?

 • 06.02.2018, 09:09

  Tiedonhankinnan ohjausta PBL-piloteissa syksyllä 2012

  Rovaniemen ammattikorkeakoulu siirtyy syksyllä 2013 osaamis- ja ongelmaperustaiseen opetussuunnitelmaan (CPBL). Uuteen oppimisnäkemykseen on tutustuttu, perehdytty ja sitä on pilotoitu jo syksyllä 2011. Pilotteja jatkettiin syksyllä 2012 laajemmalla rintamalla. Ammattikorkeakoulun kirjasto on ollut piloteissa mukana monella tavalla. Pilottikokemuksia on myös raportoitu (ks. esim. Laine–Minkkinen 2012). Tässä artikkelissa kerromme syksyn 2012 pilottikokemuksista ja myös opetussuunnitelmatyöstä informaatiolukutaidon osalta.

 • Pärnun autiota hiekkarantaa. (photo: Minna Buska)
  22.06.2016, 15:32

  Lapin AMKin kirjaston väki Pärnussa 6. - 9.6.2016

  Lapin ammattikorkeakoulun kirjastolaiset vierailivat Pärnussa kesäkuun alkupäivinä. Matkan mahdollisti kirjastolle myönnetty tulospalkkio. Opintomatkan kohteiksi valikoitui tietysti kirjastoja, mutta muuhunkin ehdittiin. Matkasta muodostui talven aherruksen päätteeksi mukava ja aurinkoinen kesän aloitus.

 • 14.10.2015, 13:27

  Itsepalvelutunnit – palvelua sekin - Kokemuksia Lapin AMKin kirjastosta

  Asiakaskyselyissä ja palautteissa kirjastojen toivotaan usein olevan auki aikaisin aamulla ja myöhään illalla. Monen toiveena on päästä kirjastoon opiskelemaan kellonajasta riippumatta. Pitkien välimatkojen Lapissa monet opiskelijat tulevat kaukaa ja haluaisivat ennen ja jälkeen oppituntien käyttää kirjastoa. Palautteisiin haluttiin tarttua, ja yhtenä keinona päätettiin kokeilla itsepalvelutunteja.