Register

 • (photo: )
  15.12.2016, 20:13

  AMKIT-konsortion uudeksi puheenjohtajaksi Hanna Lahtinen

  AMKIT-konsortion puheenjohtajaksi valittiin marraskuun yleiskokouksessa Laurean tieto- ja julkaisupalveluiden johtaja Hanna Lahtinen. Samalla konsortion pääkonttori siirtyy puheenjohtajan mukana Laureaan Espooseen. AMKIT-kentällä on parhaillaan menossa isoja asioita ja Lahtinen pääsee hyppäämään heti toimeen vuoden alusta. "Puheenjohtajakauden keskeinen tehtävä on avoimen toimintakulttuurin rakentaminen amkeihin", toteaa Lahtinen. 

 • (photo: Matti Partanen)
  22.06.2016, 15:27

  AMK-kirjastopäivät osuivat nappiin – kolme palkittiin KVAK-palkinnolla

  Tänä vuonna AMK-kirjastopäivien tarjonta ylitti kaikki odotukset: Kirjastopäivät yhdistivät amk-kentän ajankohtaiset kysymykset laajempiin kiinnostaviin aiheisiin. Teemoina olivat avoin tiede ja tutkimus sekä palvelumuotoilu. Oman kiinnostavan lisänsä toi Linda Saukko-Raudan tekemä livekuvitus tapahtumasta. Päivillä palkittiin perinteisellä KVAK-palkinnolla Kaisa Puttonen, Tanja Savolainen ja Eija Suikkanen sekä julkistettiin KirjastoMOVEn voittajat. Päivät olivat hyvä päätös työvuodelle. Kreodin toimitus toivottaa kaikille ansaittua kesälomaa! **

 • 21.06.2016, 19:49

  TKI-toiminnan avoimuus -koulutus 26.8.2016

  Mitä on avoin julkaiseminen ja datanhallinta ammattikorkeakouluissa? Ammattikorkeakoulujen ensimmäinen oma avoimen tieteen osaajakoulutus järjestetään elokuussa Laurea-ammattikorkeakoulun tiloissa Espoossa. Tilaisuus on suunnattu amkien henkilökunnalle niin TKI-henkilöstölle, tutkijoille, opettajille kuin kirjastolaisillekin. Tule ja tuo kollegasikin!

 • 14.10.2015, 17:35

  Avoin tiede ja ammattikorkeakoulut - AMKIT-konsortion ja Theseuksen kehityssuuntia

  Tänä syksynä ammattikorkeakouluissa on herätty avoimen tieteen tärkeyteen muuallakin kuin kirjastoissa. Opetus- ja kulttuuriministeriö vaatii jatkossa avoimen toimintakulttuurin edistämistä tavalla, joka voidaan näyttää toteen. Tästä ensimmäinen osoitus on keväällä 2015 julkistettu OKM:n selvitys korkeakoulujen toimintakulttuurin avoimuudesta: selvityksestä havaittiin, että monessa korkeakoulussa asian eteen ei vielä oltu tehty juuri mitään. Syksyllä OKM:n ATT-hanke käynnisti avoimen tieteen koulutukset. Alkoi kuhina siitä, mistä tässä oli kyse ja mitä pitäisi tehdä jatkossa. Mitä voisi olla AMK-yhteistyö?  

 •                 (photo: )
  16.06.2015, 20:22

  Spør meg! Oslosta oppia tilasuunnitteluun, kirjastoviestintään ja avoimeen julkaisemiseen

  Osallistuimme Erasmus-henkilöstövaihtoon Oslossa 18. - 20.5.2015, järjestäjinä toimivat Oslon yliopisto (UiO) ja Oslon ja Akerhusin ammattikorkeakoulu (HiOA, Oslo and Akerhus University College of Applied Sciences). Vaihtoviikon teema “The Library in transition. A shift from paper based to digital services” kuvaa hyvin tilannetta, joka koskettaa korkeakoulukirjastoja ympäri Eurooppaa. Paljon opittiin uutta omaan työhön ja AMKIT-konsortiolle sovellettavaksi.