Register
AMMATTIKORKEAKOULUKIRJASTOJEN VERKKOLEHTI

 • Photo by rawpixel on Unsplash CC0 (photo: )
  11.06.2018, 13:17

  Ammattikorkeakoulujen julkaisujen avoimuus

  Miltä ammattikorkeakoulujen julkaisujen avoimuus näyttää tilastojen valossa? Entä kuinka hyvin avoimuus saavuttaa asetetut tavoitteet? Kolmessa vuodessa ammattikorkeakoulut ovat edistyneet hyvin julkaisujen avaamisessa ja ensi vuonna odotetaan tulosten jälleen paranevan – seuraavan kerran vuonna 2019 toteutettavan OKM:n avoimuuden kypsyystarkastelun suhteen sopivasti.

 • (photo: Pixabay CC0)
  16.04.2018, 17:07

  AMMUS – ammattikorkeakoulujen musiikkikirjastolaisten YYA-ryhmä

  Haparoivia ensiaskelia ammattikorkeakoulujen musiikkikirjastolaisten yhteistyölle otettiin jo 1990-luvun loppupuolella. Löyhiä verkostoja syntyi, ja erilaisiin yhteistyöprojekteihin osallistuttiin, mutta varsinainen lähtölaukaus AMMUS-ryhmän toiminnalle pamahti ilmoille syksyllä 2005. Ryhmä on siis toiminut jo kohta 13 vuoden ajan, mutta harva on koskaan kuullut siitä tai sen toiminnasta. Valotamme tässä hieman ryhmän toimintaa vuosien varrelta.

 • Photo by Roman Kraft on Unsplash CC0 (photo: )
  16.04.2018, 17:07

  Theseus - missä mennään?

  Theseuksen kehittämisessä on nyt iso vaihde päällä: pitkään kaivatut kehittämiskohteet alkavat toteutua tänä vuonna. Järjestimme maaliskuun puolivälissä webinaarin aiheella: Missä mennään? Theseus-webinaari amkilaisille.  Webinaarissa luotiin katsaus kehittämisen tilanteeseen. Moni asia on vasta aluillaan, mutta jotain on saatu jo aikaan: graafikko on valittu, Justus-suunnittelu on käynnistynyt ja karauttipa esiin yksi musta hevonenkin.

 • (photo: )
  19.02.2018, 18:47

  Theseuksen vuosi 2017

  Theseuksen toimintavuosi 2017 oli vilkas monella tavalla. Tallennuksia tehtiin yhteensä 17 845, iso DSpace -ohjelmistopäivitys kesäkuussa, rinnakkaistallennuksen käynnistely useassa amkissa sekä kaksi hienoa amkien yhteistä seminaaria pitivät rukkasetkin kiireisinä. Seuraavassa Theseuksen vuosi erilaisten tilastolukujen valossa.

 • Kuva: Qimono Pixabay CC0 (photo: )
  19.02.2018, 18:47

  Tietoa jakamassa takautuvalla tallennuksella

  Tammikuussa 2018 kirjastomme sai yhteydenoton entiseltä opiskelijalta. Terveydenhoitaja-sosionomi Hilkka Nivukoski, joka on valmistunut Oulun ammattikorkeakoulusta vuonna 2004 halusi tietää, onko hänen opinnäytetyötänsä mahdollista tallentaa takautuvasti Theseukseen. Eräs työterveyslääkäri, joka oli kiinnostunut Nivukosken opinnäytetyön aiheesta, oli tiedustellut häneltä voiko sitä lukea verkon kautta.