Register
AMMATTIKORKEAKOULUKIRJASTOJEN VERKKOLEHTI

 • (photo: )
  16.04.2019, 17:27

  Iso laiva kääntyy hitaasti – missä mennään Theseus-uudistuksessa?

  Hartaasti odotettu ja suunniteltu Theseus-päivitys käynnistyi helmikuun lopussa. Kaksi viikkoa tehtiin pitkää päivää töitä, myös viikonloppuna. Katkon jälkeen töitä riitti rukkaspostiin tulleiden ongelmien ratkaisuissa ja kysymyksiin vastailussa. Nyt iso osa työstä on takana. Mitä oikeastaan tapahtui ja mitä tästä kaikesta oli hyötyä?

 • Theseuksen uusi logo on graafikko Petra Boijen tekemä. (photo: )
  18.02.2019, 20:01

  Theseuksen tilastovuosi 2018

  Vuosi 2018 oli Theseuksen toiminnassa historiallinen. Julkaisuarkiston toiminnan aloittamisesta pilottiammattikorkeakoulujen voimin tuli tuolloin täyteen 10 vuotta. Tasavuosia juhlittiin marraskuussa Tampereella järjestetyssä juhlaseminaarissa, joka oli osa kaikkien aikojen ensimmäisiä AMKIT-verkostopäiviä. Juhlavuosi toi uudistuksen myös Theseuksen ulkoasuun, joka on nyt edeltäjäänsä raikkaampi. Uutta on myös Theseuksen logo, joka muistuttaa mytologisesta Theseus-kuninkaasta. Loppuvuonna ylitettiin myös 150 000. tallennuksen raja.

 • Rukkaset käteen ja töihin! Kuva: Anna-Mari Pudas. (photo: )
  18.02.2019, 20:01

  Theseus-uudistus – mitä se tarkoittaa?

  Ammattikorkeakoulujen julkaisuarkisto Theseus uudistuu maaliskuussa. Uudistuksen vuoksi Theseuksessa on käyttökatko 22.2.–12.3.2019. Theseus-toimistossa ja Kansalliskirjastossa rakennetaan parhaillaan uutta Theseusta kovalla innolla. Mistä uudistuksessa on kyse ja miksi käyttökatko on niin pitkä?

 • Kuva: Pixabay CC0 (photo: )
  18.02.2019, 20:01

  Lisättyä todellisuutta kirjastossa

  Oulun ammattikorkeakoulun kirjasto hankki käyttöönsä loppuvuodesta 2018 lisenssin Arilyn -nimiseen sovellukseen, jonka avulla on mahdollista luoda laajoja ja vuorovaikutteisia virtuaaliympäristöjä. Arilyn on suomalaisen Robust North -yhtiön kehittämä tuote, joka koostuu kahdesta eri osasta. Kuluttajille on suunnattu mobiilisovellus, joka tuo lisättyä todellisuutta ympäristöön ja yrityksille taas managersovellus, joka on portaali erilaisten virtuaalielämysten luomiseen ja hallintaan.

 • Photo by rawpixel on Unsplash CC0 (photo: )
  11.06.2018, 13:17

  Ammattikorkeakoulujen julkaisujen avoimuus

  Miltä ammattikorkeakoulujen julkaisujen avoimuus näyttää tilastojen valossa? Entä kuinka hyvin avoimuus saavuttaa asetetut tavoitteet? Kolmessa vuodessa ammattikorkeakoulut ovat edistyneet hyvin julkaisujen avaamisessa ja ensi vuonna odotetaan tulosten jälleen paranevan – seuraavan kerran vuonna 2019 toteutettavan OKM:n avoimuuden kypsyystarkastelun suhteen sopivasti.