Register
AMMATTIKORKEAKOULUKIRJASTOJEN VERKKOLEHTI

 • Kuva: Roine Piirainen, Kuvia Suomesta. CC0 (photo: )
  16.02.2020, 19:45

  Theseus-kysely 2020: Kerro mielipiteesi palvelusta

  Theseus-kysely 2020 on avattu! Tule kertomaan kokemuksesi Theseuksen edellisvuoden suuren uudistuksen onnistumisesta. Vastaamalla vaikutat Theseuksen tulevaan kehittämiseen ja koulutusten järjestämiseen. Kysely on avoinna 5.3.2020 asti.

 • Photo by Ahmed Zayan on Unsplash CC0 (photo: )
  16.02.2020, 19:27

  Ilmaisia lounaita ei ole, ainakaan avoimen toimintakulttuurin edistämisessä - JAMK ponkaisi ykköstasolta kärkeen

  Suomen ammattikorkeakouluissa on tehty useamman vuoden ajan systemaattisesti työtä avoimuuden edistämiseksi ja nyt työ alkaa tuottaa tulosta. Seitsemän ammattikorkeakoulua saavutti korkeimman kypsyystason opetus- ja kulttuuriministeriön vuoden 2019 avoimuuden kypsyystasoselvityksessä. Kypsyystasoselvityksiä on toteutettu tähän mennessä neljä. Nyt on aika luoda katsaus tuloksiin sekä ammattikorkeakoulujen edistymiseen.  Mitä kypsyystasoselvityksistä voidaan oppia ja millä eväin vuoden 2019 huimin nousija JAMK saavutti ammattikorkeakouluista parhaat pisteet?

 • Kuva: Pexels.com (photo: )
  16.02.2020, 19:21

  Annus horribilis eli kuinka selvisin tilastovuodesta 2019

  Englannin kuningatar Elisabetin käyttämä latinankielinen fraasi annus horribilis sopii myös hyvin kuvaamaan Theseuksen vuotta 2019. Alkuvuodesta päästiin konkreettisesti tekemään pitkään suunniteltua metadatauudistusta, joka sävytti toimintaa ihan loppuvuoteen saakka. Yllätyksiltä ei vältytty eikä kaikki mennyt kuten Strömsössä, se on helppo myöntää. Theseuksen kokoinen julkaisuarkisto on toimintavuosiensa aikana ehtinyt kerätä monenlaista sisältöä, se tuli myös vuoden aikana todettua. Parhaiten vuodesta kertovat tilastoluvut, jotka ovat sattuneesta syystä hieman vajaita, mutta näyttävät kyllä mihin suuntaan ollaan menossa. Ehkä vuosi 2020 onkin annus mirabilis!

 • (photo: )
  15.12.2019, 19:46

  Toimituskunta esittäytyy jälleen

  Kreodin toimituskunta on ollut yhdessä nyt noin 1,5 vuoden ajan. Tänä aikana on ilmoille putkahtanut monta tuhtia numeroa, joiden jutuista on riittänyt iloa lukijoille kautta Suomenmaan. Lehteämme luetaan monilla tahoilla, juttumme ovat poikineet mukavasti palautetta ja kysymyksiä. Erään jutun ansiosta toimituskunta pääsi jopa tapaamaan Arene ry:n toiminnanjohtaja Petri Lempistä, joka vieraili myös Kreodin 20-vuotisjuhlaseminaarissa Oulussa. Toimituskunnan kokoonpano on kokenut muutoksia toimintakautensa aikana, joten on varmaan aika esittäytyä uudelleen!

 • (photo: )
  15.12.2019, 19:44

  Theseus, mitä tapahtuu vuonna 2020?

  Theseuksen hullu vuosi lähestyy loppuaan. Vuonna 2019 toteutettiin palvelun historian suurin uudistus ja sen vaikutuksia arvioidaan nyt. Ensi vuonna on tulossa lisää isoja uudistuksia: DSpace-versionpäivitys, Annifin käyttöönotto, saavutettavuus- ja PDF/A-konvertointiohjeistus sekä Theseus-toimiston uudistus. Seuraavatko hullut vuodet toisiaan?