Kreodin toimituskunnan uudet jäsenet Janne Nyström ja Julla Laurila: "Kuvaa ja graffaa kyllä syntyy"

12.12.2022

Kreodin toimituskuntaan valittiin syksyllä kaksi uutta jäsentä, Janne Nyström Arcadasta ja Julla Laurila Metropoliasta.  Valintakriteereinä oli alueellinen edustavuus ja toimituskuntaa täydentävät taidot. Janne ja Julla ovat molemmat visuaalisesti lahjakkaita tekijöitä, Janne on lisäksi kaivattu ruotsinkielinen vahvistus. Minkälaisia tyyppejä uudet toimittajat oikein ovat?

Kreodin toimituskunnassa on parina viime vuonna käynyt ovi tiheään tahtiin. Sen sijaan että toimittajan tehtäviin olisi kyllästytty, toimituskuntalaisten osaamiselle on ollut kysyntää: jäseniä on siirtynyt kovaa kyytiä muille sektroreille töihin. Esittelemme seuraavassa toimituskunnan uudet jäsenet.

Janne Nyström - Arcadan piirtävä informaatikko

Janne Nyström on AMK-kirjastolaisena melko uusi – hän aloitti Arcadan kirjastossa vajaa kaksi vuotta sitten informaatikkona. Sitä ennen Janne oli työskennellyt parin vuoden ajan kaupunginkirjastoissa ympäri Helsinkiä.

– Ennen kirjastouraani kokeilin paljon erilaista töitä, mutta nyt koen löytäneeni itselleni parhaiten sopivan työn, Janne summaa Arcadaan päätymistään.

Janne kertoo, että toimitustyö on aina kiinnostanut ja jossain vaiheessa hän harkitsikin toimittajan työtä:

– Pidän kirjoittamisesta, mutta olen nykyään iloinen, että se on jäänyt enemmänkin harrastukseksi – joskus harrastuksen muuttaminen työksi vie ilon. Olen kirjoittanut muun muassa ruotsinkielisiin lehtiin Finlands natur ja Ny tid. Vaikka olen paljasjalkainen helsinkiläinen, äidinkieleni on ruotsi. Kiinnostaakin pitää ruotsinkielisten ammattikorkeakoulujen näkökulmaa esillä Kreodissa.

Vapaa-ajan intressejä on suuri määrä, mutta eräs rakkaimmista on luonto. Usein vapaapäivät saattavat mennä retkeillessä. Janne tekee mielellään sekä päiväretkiä lähiluontoon että viikon vaelluksia Lappiin. Myös toinen tärkeä harrastus löytyy:

– Toinen rakas harrastus on piirtäminen. Olen aina pitänyt piirtämisestä, mutta aloitin todella aktiivisen piirtämisen oikeastaan vasta koronan alettua. On hienoa huomata, miten vielä yli 40-vuoden iässä pystyy kehittymään jossain taidossa niin huimaa vauhtia kunhan vain harjoittelee aktiivisesti. Alettuani aktiivisemman piirtämisen olenkin jo pitänyt kaksi näyttelyä piirustuksistani, Janne kertoo osaamisestaan.

Julla Laurila - vahvistus visuhommiin

Kuva: Vilma Olli

Julla Laurila työskentelee Metropolian Arabian kampuksen kirjastossa tietopalveluneuvojana.

– Jokapaikanhöylän työnkuvaan kuuluu monenmoista Pop & Jazz Konservatorion kirjastopalveluista Theseus-töiden käsittelyyn ja visuaaliseen viestintään. Usein nakki napsahtaa myös tapahtuma-, virkistys- ja muihin hassuttelutehtäviin, joita teen oikein mielelläni, Julla kertoo monipuolisesta työkuvastaan.

Entä miten sujuu vapaa-aika?

–Vapaa-ajalla puurran sateenkaariyhdistyshommia, käyn keikoilla ja kirppistelen. Hamstraan myös kaikenlaisia taitelu- ja käsityötarvikkeita, mutta tylsänä koti-iltana kouraan ajautuu yleensä pelikapula kirjontakehyksen sijaan.

Miksi lähdet Kreodin toimituskuntaan mukaan? Mikä erityisesti kiinnostaa?

– Muista toimituskuntalaisista poiketen en suinkaan ole intohimoinen kirjoittaja, vaan verbaalinen ulosantini on usein jopa melko sekavaa. Lupauduinkin puolivahingossa erityisesti Kreodin visuhommiin: kuvaa ja graffaa kyllä syntyy.

______

Keitä muita on mukana tekemässä Kreodia? Koko toimituskunnan yhteystiedot löytyvät kohdasta Tietoa lehdestä ja toimituskunnan edelliset esittelyt jutuista Kreodin uusi toimituskunta esittäytyy ja Kreodin toimituskunta esittäytyy jälleen.

Kommentit

Jätä kommentti