Pääkirjoitus: Joulunumero on työelämänumero

03.12.2018

Toimituskunta Tampereella. Kuva: Pekka Uotila

Vuoden viimeinen lehti on teemanumero, joka käsittelee työelämää ja muutosta erilaisista näkökulmista. Mukana on kiinnostavia asiantuntija-artikkeleita sekä JAMKin tietoasiantuntijoiden haastattelu koetuista oman alan muutoksista. Lehdestä löytyy myös kevyempää luettavaa sekä Anonyymin Amkilaisen avautumista työelämästä.


Teemanumeron asiantuntija-artikkelit
ovat kiinnostavia: Tiina Mäntylä ja Tiina Siro kertovat työelämän tietokäyttäytymisestä, Kaisa Puttonen ja Hellevi Hakala avaavat käsitettä informaatiomaaperä, Noora Montonen kirjoittaa työyhteisön ja yksilön resilienssistä ja Päivi Karhumetsä sekä Hellevi Hakala työroolien uudelleenrakentamista. Avoimuuteen liittyviä asiantuntija-artikkeita on tässä lehdessä kaksi: Antti Nyqvist käsittelee Amkien avoin TKI, oppiminen ja innovaatioekosysteemit -hankkeessa tehtyä kartoitusta avoimen tieteen viestinnästä ja Henna Ristolainen pohtii opinnäytetöiden avoimuuden mittausta.

Asiantuntija-artikkeleiden lisäksi lehdestä löytyy matkakertomuksia Ruotsista ja Kreikasta sekä kotimaisista konferensseista. Palkitaan KirjastoMOVEn voittajat ja kurkistetaan DIAKin Facebook-joulukalenteriin. Eeva-Maria Suojärven kokemus työjaksosta dokumentoinnin tehtävissä rautateillä on kiinnostava avaus tietoasiantuntijan roolista kirjaston ulkopuolella.

Tänä vuonna lehti on ilmestynyt ennätykselliset kuusi kertaa. Välillä toimituskunta on jännittänyt, saadaanko lehti kasaan nopealla aikataululla, mutta kirjoittajien tuotteliaisuus on ylittänyt kaikki odotukset.  Juttuja on tullut runsaasti kaikkiin lehtiin. Tästä rohkaistuneina olemme päättäneet julkaista myös ensi vuonna kuusi lehteä.

Kevään dealinet ovat seuraavat:

  • 31.1.
  • 31.3.
  • 15.5. Kevään viimeinen lehti on teemanumero, teemana kirjastopedagogiikka.

Kohtaa kollega -webinaarit jatkuvat myös keväällä. Ajankohdat ja teemat seuraavat:

  • tammikuu: Vuoden amk-kirjastojen haastattelu best practices -näkökulmasta
  • helmikuu: Kirjastoruotsia kaikille! Arcadan informaatikot opettavat
  • huhtikuu: Kirjastopedagogiikka


Kreodi haluaa tukea kokeilukulttuuria amkeissa. Toivomme, että Kreodista kehittyy keskeinen väylä uusien ideoiden ja avauksien jakamiseen. Uusista asioista voi kertoa myös ennen kuin hanke on loppu tai tuote valmis - Uutta-osiossa voi kertoa kokeiluista tai avata uusia ideoita lyhyestikin tai kuvien avulla ja ehkä löytää keskustelukumppanin aiheesta.

Kreodin Voyager-kokemusten keruu on edelleen auki. Käy kertomassa omat kokemuksesi aiheesta.

Kreodin päätoimittaja rentoutuu harrastamalla joogaa Villa Valossa.
Marraskuun loppu ja joulukuun alku on synkin aika vuodesta ja samaan aikaan myös töissä on usein kiireisintä. Muutaman viikon loppurykäisy ja sitten lomalle. Jatkossakin Kreodi haluaa olla mukana jakamassa amk-kirjastolaisten kuulumisia, niin juhlassa kuin arkipäivän keskellä.

Toimituskunta toivottaa hyvää joululomaa!

___________________

Palautetta lehdestä voi edelleen antaa e-lomakkeella niin nimellä kuin nimettömänä.

Kommentit

Jätä kommentti